ADANA'da, 1974'teki Kıbrıs Barış Harekatı'nda kullanılan tank çıkarma gemilerinden 'TCG 314-302', 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99'uncu yıldönümünde Merkez Park'ta müze olarak açılacak.
Adana Büyükşehir Belediyesi'nce hurda fabrikasına gitmesi önlenen çıkarma gemisinde bir süreden bu yana devam eden bakım, onarım ve ışıklandırma çalışmaları tamamlandı. Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, çıkarma gemisinin 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99'uncu yıldönümünde Milli Tarih Bilinci Müzesi olarak kent turizmine kazandırılacağını bildirdi. Aldırmaz, bu çalışmayla özellikle çocuklarda milli bilinç oluşturulmasını amaçladıklarını belirterek, şöyle dedi:
"Çocuk ve gençlerimizin milli bilincini üst seviyede tutmak, onları yakın tarihimizle ilgili bilgilendirmek üzere böyle bir girişimde bulunduk. Çocuklarımız 'Çıkarma gemisi nedir?', 'Tarihimizde nerelerde, nasıl kullanılmıştır?' öğrensin istiyoruz. Bu gemi kendi tersanemizde yapılmış olması açısından da önem taşıyor. Hurda fabrikasına gitmesi yerine Adanalılar'ın ve kent dışından gelen insanlarımızın ziyaret edip, bilgi alabileceği bir açık hava müzesi haline getirilmesi bize çok daha uygun geldi. Bu geminin manevi değeri çok büyük ve sergilenmesi gerekiyor."

BY(OA/İD) (FOTOĞRAFLI)