MANİSA'nın Sarıgöl İlçesi, Dindarlı Mahallesi'nde, geleneksel 'Olcak Dede Yağmur Duası' yüzlerce çiftçinin katılımıyla yapıldı. Köylü kadınlar kesilen 43 küçükbaş kurbanla yemek yaptı.
Geleneksel, 'Olcak Dede Yağmur Duası' için Sarıgöl merkez ile bir süre önce mahalleye dönüştürülen Emcelli, Baharlar ile Denizli'ye bağlı Buldan İlçesi'nin Kadıköy ve Sarımahmutlu'dan gelen çiftçiler Dindarlı Mahallesi'nde biraraya geldi. Yağmur yağması için hep birlikte dualar edildi, 40 kuzu, 3 oğlak kurban edildi. Kurban etleriyle kazanlar dolusu kavurma pişirilip, pişi hazırlandı. Hazırlanan yemekler etkinliğe katılanların yanlarında getirdikleri yiyeceklerle birlikte kurulan sofralarda yenildi.
Dindarlı Mahallesi'nden Ahmet Karaaslan, organizasyonunda yer aldığı Olcak Dede Yağmur Duası'nın asırlardır süre gelen bir gelenek olduğunu belirtip, "Kurban kesilmesi ve birlikte yemek yenilmesini yanında Olcak Dede'nin mezarı başında genç kızlar dilekler tutarak, yemeni bağlar. Edilen dualar sonrası çiftçiler, gelecek yıl tekrar buluşmak üzere vedalaşıp, evlerine döner" dedi.

VS (AÖ/AAA)(FOTOĞRAF)