KATAMONU'nun Cide İlçesi'ndeki Bayram Yusuf Aslan Anadolu Otelcilik Turizm Uygulama Lisesi'nde deprem tatbikatı yapıldı.
Okulun sivil savunma kulübünün toplum hizmeti çalışması kapsamında düzenlenen tatbikatta İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Cide Sağlık Grup Başkanlığı 112 Acil Servis ve Cide Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri görev aldı. Kaymakam Yüksel Kara'nın da izlediği tatbikatta önce öğretmen ve öğrencilere teorik bilgiler verildi. Ardından senaryo gereği 3 katlı bina tahliye edildi. Deprem sırasında panik yaparak camdan atlayarak yaralanan bir öğrenciye sağlık ekipleri okul bahçesinde müdahale edip ambulansla hastaneye kaldırdı.
Deprem sırasında okul pansiyonunda çıkan yangına itfaiye müdahale ederken, 3'üncü katta mahsur kalan bir öğrenci yine itfaiyenin merdivenli aracıyla kurtarıldı. Öğrenciye sağlık görevlileri ilk müdahaleyi yaptı.
Deprem sırasında okulun yakınındaki boya fabrikasında zehirlenen bir çalışan da AFAD ekipleri tarafından binadan çıkarılıp hastaneye götürüldü. Gerçeğini aratmayan tatbikat, çevredekiler tarafından da ilgiyle izlendi.

NŞ(EE/İD) (FOTOĞRAFLI)