Ankara Çiçekçiler Esnaf Odası Başkanı Metin Aydemir, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden ünlü sanatçı Kayahan'ın ailesinin cenazeye çelenk gönderilmemesini istemesine tepki gösterdi. Önce kendi Facebook sayfasından cenazeye çiçeksiz bir çelenk göndereceğini söyledi, ardından yazılı bir açıklama yaparak ailenin sektörü mağdur ettiğini ileri sürdü.
ŞAŞKINA ÇEVİREN SÖZLER

Ankara Çiçekçiler Esnaf Odası Başkanı Metin Aydemir, ailenin kararı üzerine kişisel Facebook hesabından 'Yarın bu cenazeye Ankara Çiçekçiler Odası olarak çelenk göndereceğim. Ama çiçeksiz olacak. Bu ailes sanırım Kayahan yaşarken değerini bilemediği gibi ölüsüne de değer vermiyor. Herhangi bir vakfa bağış için Kayahan'ın ölmesi gerekiyormuş demek ki' mesajını yayınladı.

YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Sektörün bu şekilde yara aldığı iddia eden Aydemir daha sonra yazılı bir açıklama yaptı. Kayahan'ın ailesinin çelenk yerine bir vakfa yardım edilmesi talebinin sektör olarak kendilerini mağdur ettiğini vurgulayan Oda Başkanı Aydemir, "Türkiye'nin güzide sanatçılarından Kayahan'ın vefatı ülkemizde ilçeler ve beldeler de dâhil olmak üzere bu sektörden geçimini sağlayan on binlerce mensubumuzu da derinden üzmüştür. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Ancak biz, Türkiye'de sanatla çiçeğin ayrılmaz bir bütün olduğunu düşünüyoruz. Türkiye'de son olayda da olduğu gibi, topluma mal olmuş sanatçılarımızı, değerlerimizi kaybettiğimizde, vefat edenlerin yakınları tarafından yapılan cenazeye çelenk gönderilmemesi, göndermek isteyenleri de bazı vakıflara bağışta bulunmaya davet eden, yönlendirici açıklamaları bizleri gerçekten zor durumda bırakmaktadır" dedi.