MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde yerel seçimlerde CHP'nin adayı Bodrum Belediye Başkan adayı Mehmet Kocadon oldu. CHP Genel Merkezi'nden yapılan resmi açıklama ile Kocadon'un adaylığıda duyruldu. Yazılı açıklama yapan Kocadon, "Partimizin karar organlarının bugün kesinleştirdiği Bodrum Belediye Başkanlığı adaylığım artık resmiyet kazanmıştır. Hiçbir hesap ve hiçbir pazarlık konusuna yer vermeden, tek önceliğimizin Bodrum olduğu bilinciyle hareket ettiğimiz adaylık sürecimizin başta Bodrum olmak üzere, Muğla'mıza ve ülkemize olumlu sonuçlar doğurmasını ve hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Bodrum İlçesi Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon ve Yalıkavak Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Saruhan, geçen Cuma günü Ankara'da CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'yla görüştü. Görüşmenin ardından bugün akşam saatlerinde CHP Genel Merkezi'nden açıklama yapıldı. Mevcut Bodrum Belediye Başkanı Kocadon'un ilçede CHP'nin adayı olarak yarışacağı resmen duyruldu.

Belediye Başkan adaylığının resmen açıklamasının ardından Kocadon, "Partimizin karar organlarının bugün kesinleştirdiği Bodrum Belediye Başkanlığı adaylığım artık resmiyet kazanmıştır. Hiçbir hesap ve hiçbir pazarlık konusuna yer vermeden, tek önceliğimizin Bodrum olduğu bilinciyle hareket ettiğimiz adaylık sürecimizin başta Bodrum olmak üzere, Muğla'mıza ve ülkemize olumlu sonuçlar doğurmasını ve hayırlı olmasını diliyorum. Çok genç yaşlarda atıldığım siyaset yaşamımda, halkımızdan ve onların önceliklerinden bir an bile taviz vermeden, bizi biz yapan değerlerimizi geleceğe taşımayı amaç edinen ve geleneklerini bilen, yaşayan ve bunun yanında çağdaş dünyadan kopmayan, ilkeli, dürüst ve cesur bir kuşağın önünü açacak, onlara bu anlamda örnek olacak siyasi ve sosyal politikaların örnek uygulayıcısı olmaya çalıştım" dedi.

"BODRUM HALKI EN ZOR GÜNLERİMDE YANIMDA OLDU"

Bodrumluların en zor gününde yanında yanında olduğunu söyleyerek vurgulayan Kocadon, "Halkımızla buluşan, beraber çalışan ve aramızda samimi ve sıcak bir duygu birliği oluşmasına neden olan bir belediyecilik ve yerel yönetim anlayışını hayata geçirmek için verdiğimiz uğraş, sonuçları itibariyle ne kadar doğru ve öncü bir siyasi rol üstlendiğimizin kanıtı olarak halkımızdan yoğun bir ilgiyle karşılık görmektedir. Kamuoyunun nabzını tutmak için bugüne kadar yapılan anketlerin sonuçlarına baktığımızda, öncelikle ve önemle yerel değerler üzerinden ve halkımızdan kopmadan, onlarla birlikte yürüttüğümüz yönetim anlayışımızın ne kadar doğru ve benimsenen bir model olarak öne çıktığını ve toplumumuzun geniş bir kesimi tarafından büyük bir memnuniyetle destek bulduğunu görmenin sevincini yaşıyorum. Bodrum Halkı Mehmet Kocadon'u çok seviyor, tıpkı benim de onları çok sevdiğim gibi. Bunun örneklerini de hep yaşadık. Bırakın belediye başkanı olmamı, daha başka zorlukları yaşarken bile ne kadar sevildiğimi, Bodrum Halkı bana ve tüm Türkiye'ye gösterdi. Ben bu sevgiye layık olmak için üstleneceğim görevi, partimizle ve ekibimizle birlikte, tüm yarımada halkımızı kucaklayarak, gece gündüz çalışıp en iyi şekilde yerine getireceğiz. Değerli Bodrumlu hemşerilerim bilmelidirler ki, bizler, yine ve yeniden Cumhuriyet'in ilkelerini yaşatan bir Türkiye için bu yola çıktık. Bu amaçla, Bodrum'un ülkemize de güzel bir örnek olacağına inanıyorum. Adaylığım, bütün halkımıza ve ülkeme hayırlı olsun. Hem parti büyüklerime hem de parti örgütüme teşekkür ediyor ve beni siyasi yaşamım boyunca destekleyen çok değerli Bodrum Yarımadası Halkına minnetlerimi sunuyorum. İnşallah Bodrum Yarımadası bu yerel seçimlerde alacağı sonuçla Türkiye'nin geleceğine bir ışık, bir umut olur" dedi.

CHP'den aday adayı olan Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan'ında Kocadon'un yardımcısı olarak görev yapacağı belirtildi.