Özgür ALTUNCU - Mustafa ÖZDABAK/İSTANBUL, () CHP İstanbul İl Başkanlığı, yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla ilgili Taksim Meydanı'nda bir protesto gösterisi yapmak istedi. İstiklal Caddesi'ndeki ilçe binasından Taksim Meydanı girişine kadar yürüyen grup burada temsili 30 milyon Avro'nun önünde toplandı. Eylem nedeniyle polis, Taksim Meydanı'nda geniş güvenlik önlemi aldı.

TEMSİLİ AVRO'LAR ÖNÜNDE AÇIKLAMA
CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül ve CHP İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı da kalabalığın içinden yürüyerek temsili paraların önüne geldi.
Salıcı, temsili paranın içinden bir deste çıkarıp göstererek, "AKP yolsuzluk diyerek iktidara geldi. Bu avrolar sayın başbakanla oğlu arasında geçtiği iddia edilen konuşmalarda ortaya çıkanlar. Tüm dünya yolsuzluk tarihine geçecek niteliktedir. 30 Milyon Avro'nun ne kadar yer kapladığının tartışıldığı bir ortamda, bunu tüm yurttaşlarımıza göstermek istedik. Bütün tahliyeden sonra ortada kalan paranın miktarı şu görmüş olduğunuz boyutta bir hacme denk düşüyor"diye konuştu.

EZAN ARASI
Konuşmasına ezan okunurken ara veren CHP İl Başkanı Salıcı, temsili paraları Taksim Meydanı'na yürüyüp vatandaşlara dağıtacaklarını söyledi. Salıcı'ya, Mustafa Sarıgül müdahale etti. Sarıgül partililerle polisi karşı karşıya getirmeyeceklerini belirterek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazandığında Taksim Meydanı'nı halka açacağını söyledi.
Mustafa Sarıgül, "Paris'te, Berlin'de hiçbir demokratik dünyada meydanlar yurttaşlarına yasak değildir. Meydanları yasaklayanlar özgürlüklerden korkanlardır. Sizlerden ricam şu; emniyet mensubu arkadaşlarımızla yurttaşlarımızın karşı karşıya gelmesini kesinlikle arzu etmiyorum. Polise 'Taksim Meydanı'nı yasaklayın' diyen Ankara'daki siyasi irade. Emniyet mensupları sizin evladınız, emniyet mensupları komşumuz. Polisimizle CHP'li gençleri karşı karşıya getirmek istiyorlar" diye konuştu.
Temsili paralar daha sonra havaya saçılırken konuşmaların ardından kalabalık olaysız dağıldı.

ÖA (MK) (FOTOĞRAF)