CUMHURİYET Halk Partisi Erzincan il yönetimi, Cumhuriyet’in 90’ıncı yıl dönümünü halaylar çekerek kutladı.
Erzincan’da saat 10.00’da Ordu Caddesi üzerinde düzenlenen resmi törenin ardından, CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, CHP İl Başkanı İsmail Arslan ve yaklaşık 300 kişi belediye önünde kutlama düzenledi. İl Başkanı İsmail Arslan tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Grup daha sonra Belediye önünden Cumhuriyet Meydanı'na kadar müzikler ve sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Emniyet güçleri tarafından yoğun güvenlik önlemleri alınırken, çok sayıda polis de grubun yanında yürüyüşe katıldı. Bu sırada güzergahta bulunan AK Parti İl Başkanlığı önünde de polis ekipleri tarafından güvenlik önlemi alındı.
Cumhuriyet Meydanı'nda sona eren yürüyüşün ardından bir konuşma yapan CHP Milletvekili Muharrem Işık, Cumhuriyetin nasıl kurulduğunu çok iyi bildiklerini belirtti. Işık, "O yokluk zamanında bütün dünyada yedi düvelin saldırdığı bir zamanda Atatürk ve arkadaşlarının hangi zorluklarla Cumhuriyeti kurduğunu çok iyi biliyoruz. Bunu herkes biliyor. Ama Atatürk’ün kurduğu arkadaşlarının bu zamana getirdiği Cumhuriyet şu anda ne yazık ki bayramları bile kutlamada engellemelerle karşılaşıyor. Şu anda ne yazık ki bütün kazanımlar bir bir yok edilmeye çalışılıyor. Bütün kaleler zaptedilmişken, kaleler kaybedilmeye uğraşılıyor. Kendi kalelerini zapt etmeye çalışıyorlar. Kendi kalelerini oluşturmaya çalışıyorlar" diye konuştu.
Konuşmaların ardından CHP'liler müzik eşliğinde halay çekti. Halaya, CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık ile İl Başkanı İsmail Arslan da katıldı.