Süleyman KAYA/İSTANBUL,()MİLLİ Eğitim Bakanlığı yöneticileri ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’a ait olduğu öne sürülen telefon görüşmesini protesto eden CHP’li bir grup Cağaloğlu'daki İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yaptı. CHP’liler Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’yı istifaya davet etti.
Başbakan Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın eğitime müdahale ettiğini öne süren CHP İstanbul Gençlik Kolları üyesi bir grup, saat 11.00’de Cağaloğlu’ndaki İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplandı. ‘‘Milli eğitimdeki kara saltanata dur de!’, ‘Monarşiye hayır!” yazılı pankartlar taşıyan grup, ‘Bilal eğitimden elini geri çek’ sloganları attı. Eyleme İstanbul CHP milletvekili Faik Tunay da destek verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay, kendilerinin kimsenin çocuğu ile işleri olmadığını belirterek, “Bu ülkede seçimlerle başa gelmiş insanların ben seçimle başa geldim. Seçimlerde en yüksek oyu aldım. İstediğimi istediğim gibi yaparım mantığından dolayı bugün Türkiye sıkıntı yaşamaktadır. Bir ülkede başbakanın oğlu ya da kızı olabilirsiniz. Bizim hiç kimseyle problemimiz yok ama o çocuklar kendi görev ve yetkilerini aşıp, bir ülkenin en hayati konusu olan milli eğitim politikalarıyla ilgili etrafa direktifler veriyorsa ve bu milli eğitim politikalarını şekillendirmeye çalışıyorsa demokratik, laik ve hukuk devletinde buna herkes isyan ve itiraz eder” dedi.

Milletvekili Faik Tunay, herkesin dikkatini bu konuya çekmeye çalıştığını ifade ederek, “Mesele CHP mensubu ya da başka bir parti mensubu olmak değil. Ülkesini seven, ülkenin geleceğini seven herkesin buna karşı çıkması gerekiyor. Tekrar ediyorum, bizim kimsenin evladıyla problemimiz yok. Babanız başbakan diye ‘Ben istediğimi yaparım’ derseniz, buna herkes isyan eder. Bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağız. Milletimizi de bu konu ile ilgili olarak bilgilendirmeye ve bilinçlendirmeye devam edeceğiz. Bu gidişat iyi bir gidişat değil buna dur denilmesi gerekiyor. Ben yaptım oldu mantığı milleti geriyor ve kutuplaştırıyor. İnsanları birbirinden uzaklaştırıyor. Türkiye her gün daha da normalleşeceğine maalesef bu tarz hırslar, bu tarz kinler yüzünden daha da kutuplaşıp gerginleşiyor. Bu ülkeye bu millete yazık, biran önce ben istediğimi yaparım mantığından uzaklaşılması gerekiyor” diye konuştu. Grup sessiz bir şekilde dağıldı.

(FOTOĞRAF)