İSTANBUL Valiliği önünde toplanan bir grup CHP'li hem Şişli Belediyesi'ne hem de MHP Esenyurt irtibat bürosuna yapılan saldırıyı kınadı. CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıc saldırılarla ilgili olarak İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve hükümeti sert sözlerle eleştirdi.



CHP'li yaklaşık 100 kişi, saat 13.00'te Cağaloğlu'ndaki İstanbul Valiliği binası önünde toplandı. Partililer, "Çalışa çalışa kazanacağız" ve "El ele kol kola omuz omuza" şeklinde slogan attı. CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, "İki gün önce Esenyurt’da Milliyetçi Hareket Partisi’nin irtibat bürosuna bir saldırı gerçekleşti. Bir kişi maalesef hayatını kaybetti. Beş kişi yaralandı. Hayatını kaybeden arkadaşımızın ailesine baş sağlığı diliyor, yaralıların bir an önce iyileşmesini diliyoruz" dedi.



"GÖKÇEK BİLDİĞİ BİR ŞEY VARSA AÇIKLASIN"



Medyada yer alan ve Melih Gökçek'in suikastler olabilir şeklindeki açıklamalarına değinen Salıcı "Dün sayın Melih Gökçek 'Seçimlere yakın bir sürede suikastler gerçekleşebilir' dedi. Eğer sayın Gökçek’in bildiği bir şey varsa açıklasın. Eğer ortalığı karıştırmak için bu tür şeyler söylüyorsa bundan vazgeçsin. 30 Mart günü vazgeçmek zorunda kalacak zaten" dilye konuştu.



"SAYIN VALİMİZİN DÖNEMİNDE İSTANBUL VAHŞİ BATIYA DÖNDÜ"



Şişli Belediye binasına yönelik silahlı saldırıyla ilgili bilgi veren Salıcı, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’yu da eleştirerek, "Dün gece İstanbul’un en merkezi yerlerinden birisi olan Şişli Belediyesi binasına uzun namlulu silahlarla 15 el ateş edildi. Hiç kimse bu meseleyi bir kendini bilmezin, münferit bir davranışı olarak görmesin. Sayın valimizin döneminde İstanbul maalesef vahşi batıya döndü. Teksas'da yaşar gibiyiz. Uzun namlulu silahlarla seçimlere çok kısa bir süre kala bir saldırı gerçekleşiyor. Bu üç olayı arka, arkaya gördüğümüzde, yorumladığımızda ortaya çıkan sonuç,bu seçimlerin kin, nefret ve farklı siyasi partilere yapılacak saldırılarla ortaya çıkması muhtemel bir sonucu ortadan kaldırmaya yönelik hareketler olacağını gösteriyor. Biz sayın validen can güvenliği istiyoruz. Sayın vali bizim can güvenliğimizi sağlamaktan sorumlu en yüksek devlet memuru. Can güvenliğini sadece Mustafa Sarıgül için istemiyoruz. Yarışan tüm siyasi partiler ve adayları için istiyoruz. Eli silahlı eşkıya İstanbul'un merkezinde kol geziyor. Henüz harekete geçilmiş, ortaya çıkarılmış bir şey yok. Türkiye bir süredir bir devlet krizi yaşıyor. Eğer siz yüzlerce polisi bir gecede yer değiştirirseniz. Ortaya çıkacak şey güvenlik zafiyetidir. Eğer hakimler ve savcılar bir yerde yatıp başka bir yerde uyanıyorsa ortaya çıkacak sonuç adalete güvensizlik ve güvenlik zafiyetidir. Gezi olayları sırasında Şişhane'deki binamıza saldırı gerçekleştirildi. Görüntü kayıtlarını hem valiliğe, hem emniyete teslim ettim. Üzerinden altı ay geçti. Buldunuz mu failleri?" dedi.



"OLAYLARA BİRAZ FRANSIZ KENDİSİ"



Vali Mutlu'nun Fransa Cumurbaşkanı'nın programı nedeniyle makamında bulunmadığını belirten Salıcı şunları söyledi:



"Her gün birilerini vatan haini ilan eden bir Başbakan'ın olduğu bir ülkede bu seçimler gerginlik yaşanmadan nasıl gerçekleştirilecek merak ediyoruz. Eğer gezi olayları sırasında bu nefret dili ortaya çıkmasaydı palalı saldırganlar ortaya çıkar mıydı arkadaşlar. Sayın valimiz, sayın Başbakan'ın talimatlarını eksiksiz biçimde yerine getirmesiyle bilinir. Şu anda kendisi valilik binasında değil. Fransa Cumhurbaşkanı burada olduğu için onun programını takip ediyormuş. Olaylara biraz Fransız kendisi. Kendisini buradan uyarıyorum. Bizim can güvenliğimiz sana emanet. Bu emanete sahip çıkıp seçim sürecini demokratik ve güvenli bir sürece çevirme senin elinde. Bu görevini yerine getir. Bunun için Başbakan'dan talimat gelmesini bekleme. Eğer bizim adaylarımıza, bizim büyükşehir adayımıza bundan sonra herhangi bir saldırı söz konusu olursa biz bu işin peşini bırakmayız." 



"BU KADAR KORKAK OLMAYIN"



Şişli Belediyesi'ne yönelik saldırıyla ilgili olarak AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu ve İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın geçmiş olsun telefonu etmediğini söyleyen Salıcı, "Az önce sayın büyükşehir belediye başkan adayımızla telefonla görüştüm. Kendisini ne AKP İl Başkanı Sayın Aziz Babuşçu ne Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş aramamışlar. Geçmiş olsun dileklerinde bulunmamışlar. Onlara çağrımdır. Bu kadar korkak olmayın. Bu topraklarda insanlar birbirlerini binlerce yıldan beri bir saldırı altında, bir matem durumunda kaldığı zaman Başbakanından talimat beklemeden arayabilecek insanlardır. Sayın Topbaş hiç korkma senin adaylığını Başbakan değiştirmez. Ama burada gördüğün CHP'liler seni değiştirecekler" dedi.



Partililer, basın açıklamasının ardından valilik önünden ayrıldı.