İZMİR, () - CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, İzmir'deki Soma faciası protestoları sırasında 10 yaşlarındaki bir çocuğun polis tarafından gözaltına alınmak istenmesine tepki gösterdi. CHP'li Yüksel, "Bunların 10 yaşındaki çocuğa bile tahammülleri yok. Bu korkunun sebebi nedir" dedi.
İzmir'de, Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen ve 300'ü aşkın işçinin hayatını kaybettiği facia ardından çeşitli protesto gösterileri düzenlendi. Dün akşam Alsancak'ta toplanan bir grup, Cumhuriyet Meydanı'na yürümek istedi. Meydana yaklaşan gruba TOMA'larla su sıkarak müdahale eden polis, kaçan göstericileri takibe başladı. Polis ekipleri, Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişine kadar çekilip, burada barikat kuran ve ateş yakan protestoculara müdahalesini sürdürdü. Çevik kuvvetin peşine düştüğü protestocular ara sokaklara, Gündoğdu Meydanı ve 1'inci Kordon yönüne kaçtı. Burada da takibi sürdüren ekipler 40 kişiyi gözaltına aldı. Çevredekilerin tepki gösterdiği polisler, sert müdahalelerini sürdürdü. Bir çevik kuvvet polisi, Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde, tepki gösterenler arasında bulunan ve buraya yakınlarıyla birlikte gelen 10 yaşlarındaki bir çocuğu da tişörtünün yakasından tutup çekerek, gözaltına almaya çalıştı. Çevredekilerin tepki göstermesi, diğer polislerin de araya girmesiyle çocuk bırakıldı. Ancak küçük çocuğun, korkudan altını ıslattığı görüldü.
CHP'Lİ VEKİL TEPKİ GÖSTERDİ
Yakınlarıyla Alsancak'a gezmeye giden 10 yaşındaki 1 çocuğun polis tarafından gözaltına alınmak istenmesine, CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, sert tepki gösterdi. Yüksel, İzmir polisinin Gezi Parkı eylemlerinde de sınıfta kaldığını belirterek, şöyle konuştu:
"Geçtiğimiz günlerde sendikaların Konak'ta düzenlediği barışçıl yürüyüşe orantısız güç kullanan polisin, Gezi Parkı'ndaki tutum ve davranışı hafızalardan silinmedi. Ortaokula giden küçük bir kız çocuğunun saçından çekmesiyle akıllara kazınan İzmir polisinin, şimdi de 10 yaşındaki çocuğu gözaltına almak istemesi kelimelerle ifade edilemez. Bu neyin korkusu? 10 yaşındaki bir çocuk sizi neden bu kadar korkutuyor? Bu tahammülsüzlüğün sebebi nedir? İzmir Emniyet Müdürü bu konuya açıklık getirmek zorundadır."
"KİM BUNLAR AÇIKLAYIN"
CHP'li Yüksel, üzerlerinde polis olduğunu gösteren hiçbir işaretin bulunmadığı kişilerin vatandaşlara müdahale etmesinin de kabul edilemez olduğunu belirterek, "Bunları Gezi Parkı direnişinde gördük. İzmir sokaklarında ellerinde sopalarla gezdiler. Şimdi aynı senaryoyu yine görüyoruz. Vatandaşa müdahale edenler kimler? Bunu açıklayın" diye konuştu.
"PROVOKATÖRLERİN OYUNUNA GELMEYİN"
CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Soma faciasına neden olan ihmaller zincirine tepki göstererek eylemlere katılan vatandaşları da provokatörlerin oyununa gelmemeleri konusunda uyardı. Yüksel, "Bu süreçte herkes dikkat etmeli. Ortalığı yakan yıkanların oyununa kimse gelmesin. Bu konuda İzmirlileri dikkatli olmaya davet ediyorum" dedi.
Polis tarafından dün akşam gözaltına alınarak İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen 40 kişi, yapılan işlemlerin ardından, savcının talimatıyla serbest bırakıldı.

KÖ(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)