Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ, () - CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Adana Milletvekili Ali Demirçalı ve Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Tunceli'deki olaylar sırasında şehit olan polis memuru Ahmet Küçüktağ'ın babası Süleyman Küçüktağ'ın evine giderek, taziye ziyaretinde bulundu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yarın yapacağı miting öncesi Elazığ'a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Adana Milletvekili Ali Demirçalı ve Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün Elazığ, Tunceli'de çıkan olaylar sırasında şehit olan polis memuru Ahmet Küçüktağ’ın babası Süleyman Küçüktağ’a taziye ziyaretine gitti.
Gazetecilerden habersiz olarak gerçekleştirilen taziye ziyaretinin ardından CHP'liler, seçim koordinasyon merkezine gelerek burada basın toplantısı yaptı.
Şehit polis memuru Ahmet Küçüktağ’ın babasının verdiği mesajı basın toplantısında aktaran CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, "Nasıl Ahmet Küçüktağ’ın babası Süleyman bey diğerleri ile görüştüyse, bizlerin de siyasetçilere düşen görev buradan mesaj çıkarmamız lazım. Bu sağduyuyu biz siyasetçilerin Türkiye’nin her tarafına yaymamız lazım. Şiddet dili ile toplumu kamplara bölmememiz lazım. Sevgi dilini kullanmamız lazım, kardeşliği kullanmamız lazım. 76 milyonu, bu ülkede kardeşçe, nasıl yaşatabiliriz, bizlerin bunu yapması lazım. Siyasi ranta tenezzül etmememiz lazım. Bu gün meydan, meydan şiddet dilini kullanan Başbakan’ın kalkıp bir aileye başsağlığı dilemeyi çok görmesini kınıyorum. Bugün Ahmet’in babası Süleyman beyin bize vermiş olduğu mesaj en iyi cevaptır" dedi.
Türkiye’de sıkıntılı bir sürecin yaşandığını, ve Türkiye'nin sıkıntılı bir yere gittiğinin altını çizen CHP'li Toprak, "Türkiye’nin kaynakları, Türk halkı için değil, Türk çiftçisi, tüm çalışanı, emeklisi için değil, bakan çocuklarının yatak odalarına gidiyor. Türkiye’yi, biz bu şekilde yönetirsek, Türkiye’nin kalkınması mümkün değil. Türkiye’nin kendisi ile hesaplaşması lazım. Türkiye’nin kaynaklarının ya bakan evlatlarına, ya da bu ülkenin evlatları için harcanmalı ve bunun işsizliği önleyen, yoksulluğu önleyen kaynak olmalı. Başbakan ne yaparsa yapsın, Elazığ’dan söylüyorum, Başbakan gidici. Başbakan’ın artık barutu biti, artık son çırpınışları, son çırpınışları ile birlikte hırçınlığı da artmaktadır" diye konuştu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yarın yapacağı miting için Elazığ halkını davet ederek, "Yarın buraya Genel Başkanımız gelecek. Elazığlı hemşerilerimize hitap edecek, mitingimize Elazığlı hemşerilerimizi davet ediyorum, gelsinler Elazığ’ı nasıl yöneteceğimizi, genel başkanımızdan dinlesinler, tüm haklımız davetlidir" diye konuştu.
CHP heyeti, basın toplantısından sonra Tunceli'ye gitmek üzere yola çıktı.

ŞG(GG/SS) (FOTOĞRAFLI)