Ezgi ÇAPA/İSTANBUL, () ÜSKÜDAR'da seçimlere itirazlar sürerken bazı CHP milletvekilleri, , 'sandıkların çalınabileceği' iddiasıyla, sandıkların toplandığı Burhan Felek Spor salonu önüne gelen ve nöbet tutan vatandaşlardan dağılmalarını istediler. CHP'li Milletvekili Mahmut Tanal,  "Hepimiz görev başındayız. Olayın sonuna kadar takipçisi olacağız. Sizi sükünete davet ediyoruz, dağılıyoruz arkadaşlar" dedi.
CHP  milletvekileri Mahmut Tanal, Kadir Öğüt, Melda Onur, Üsküdar ilçesinde oyların toplandığı Burhan Felek spor kompleksi önünde bekleyen kalabalığa açıklama yaptılar.

 
"DAĞILIYORUZ ARKADAŞLAR"
Seçimlerin iptalini, iptal olmaması durumunda ise sayımın yenilenmesini talep eden Mahmut Tanal, "Sandık güvenliğini CHP olarak güvenlik altına almış bulunmaktayız. Polislerin bulunduğu alanda dileyen siyasi parti temsilcisi bulunmak kaydıyla sırayla arkadaşlarımız nöbet tutacak. Çalışan arkadaşlarımızı işbaşına, okuyan arkadaşlarımızı okullarına. CHP’ye güvenin. Hepimiz görev başındayız. Olayın sonuna kadar takipçisi olacağız. Sizi sükünete davet ediyoruz, dağılıyoruz arkadaşlar" diye konuştu.
"DİLEYEN SİYASİ PARTİ TEMSİLCİSİ NÖBET TUTABİLİR"
Pusulaların ve zarfların önceden mühürlendiği ve Ümraniye’deki oy pusulalarının Üsküdar’da kullanıldığı iddiasında bulunan Tanal, seçime tam kanunsuzluk hali bulaştığını ifade ederek, şöyle konuştu:
"İnsanlar sandıkların AKP tarafından kaçırılabileceği, değiştirilebileceği korkusuyla sırayla nöbet tutuyor. İnsanlar korkmakta, şüphelenmekte haklı. Bu güvenliğin sağlanması için ilçe seçim kuruluna müracaat ettik. Polislerin bulunduğu alanda dileyen siyasi parti temsilcisini göndersin, beklesin. Polisin de üzerinde şaibe olmasın. Vatandaşın kafasındaki korku kalksın. Dileyen siyasi parti bu sandıkların güvenliği açısından polisin beklediği alanda siyasi partilerin temsilcileri de bulunabilir" şeklinde konuştu.
"HERHANGİ BİR KAÇIRMA, OYNAMA SÖZ KONUSU DEĞİL"
CHP milletvekili Kadir Öğüt ise spor salonu önünde oylarını beklemek üzere toplanan kalabalığa teşekkür ederek, "Bütün sandıklara ve tutanaklara sahibiz. En ufak bir problem yok. Burada arkadaşlarımız içeride, polislerin durduğu yerde duracak. Herhangi bir oynama, kaçırılma olması söz konusu değil" dedi.

EÇ (MK)  (FOTOĞRAF)