CHP Manisa İl Teşkilatı’nda iki bağımsız belediye meclis üyesinin partiye katılımı için düzenlenen törende konuşan CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, Turgutlu Belediye Başkanı AK Parti’li Serhat Orhan’ın ağabeyinin kayınvalidesinin 600 bin liraya satın aldığı araziden imar değişikliğiyle 44 daire sahibi olmasıyla ilgili iddiaya değindi. CHP Manisa Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özgür Özel ise Manisa Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün’e yüklendi.
CHP Manisa İl Teşkilatı binasında düzenlenen törenle, yaklaşık 2 yıl önce MHP’den istifa ettikten sonra bağımsız olarak belediye meclis üyeliği görevini yürüten Fatma Tunçkan ile Ömer Bingöl partiye katıldı. Törene CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, CHP Manisa Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özgür Özel, İl Başkanı Cahit Kaplan, belediye meclis üyeleri ile partililer katıldı.
CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, bir süre önce açıkladığı, Turgutlu Belediye Başkanı AK Parti’li Serhat Orhan’ın ağabeyinin kayınvalidesinin 600 bin liraya satın aldığı araziden imar değişikliğiyle 44 daire sahibi olması iddiasına değindi. Orhan’ın ağabeyinin kayınvalidesi Münibe Çınar’ın SKK’dan aylık 1041 lira maaş aldığını belirten Ören, söz konusu kişinin İzmirli işadamı Hayati Eröz ile ortaklaşa 1 milyon 200 bin liraya 27 dönümlük arazi aldığını ileri sürdü. Ören, “Bu şahıs tabii ki ticaret yapabilir. Ama aldığı arazi üzerinde birden imar değişikliği yapılıp Münibe Çınar 44 daire sahibi oluyor. Şimdi bu dairelerin toplam değeri 14 milyon lira. Ayrıca ağabeyi ile ortak olduğu ORKA şirketi 44 daireden 21’ini ipotek göstererek kredi çekmiş. Serhat Orhan ’Bu işle bir ticari ilgimiz yok’ dedi. Ama Turgutlu Tapu Dairesi öyle demiyor. Tapu dairesinde 21 dairenin üzerinden teminat mektubu ve kredi mektubu alınarak kredi kullanılmış. Hani ticaret ilişkin yoktu? Bu işler 70 yaşında hayatında hiç arsa almamış bir hanımefendinin işi olabilir mi?” diye konuştu. CHP’li Ören, olayı yargıya taşıyacağını belirterek, “Bu olay için Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacağım. Artık bu işi yargı halledecek” dedi.
ÖZEL MHP’Lİ ERGÜN’E YÜKLENDİ
CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ise konuşmasında MHP'li Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e yüklendi. MHP’li ve AK Parti’li belediyelerden pis kokular geldiğini söyleyen CHP’li Özel, “MHP’li Cengiz Ergün, seçim gezilerinde bir takım eşantiyonlar dağıtıyor. Kadınlara iplik kutusu, parfüm, top ve başka eşyalar dağıtılıyor. Türkiye bunları 1980’li yıllarda yapıyordu. Ama bunun 1990 yılından sonra bir yasayla önü kesildi. Ama yasaya uyan yok. MHP’li adaylar yaptıkları hizmetlerle gündeme gelmek yerine bu tür eşantiyonlarla gündeme geliyor. Ayrıca, MHP’li Manisa Belediyesi, Kent Konseyi aracıyla partili kadınları köylere taşıyarak, eşantiyon kahve dağıtıyor. Belediye Başkanı Ergün kanuna uymuyor. Şimdi de 14 Şubat günü erkeklere kravat ve kadınlar için eşarp dağıtacakmış. Peki bunların parası nereden ödeniyor? Kamu kaynakları boşuna harcanıyor. Ayrıca MHP’li Ergün ile beraberindeki Şehzadeler İlçesi adayı Cem Çöllü’nün ismine hazırlattığı parfümlerden kötü kokular geliyor” dedi.
Açıklamaların ardından partiye katılan iki bağımsız belediye meclis üyesini CHP’li vekiller tebrik etti.