Nurettin ARKAN/YALVAÇ (Isparta), () - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı sert sözlerle eleştirerek, "AKP iktidarı ülkeyi çıkmaza sürüklüyor. Bunun baş sorumlusu da Recep Tayyip Erdoğan. Bir kişinin siyasi hırsıyla, diktatörlüğü ile demokrasiyi çıkmaza sokamayız" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve beraberindekiler, cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları için geldiği Isparta'nın ilçelerine ziyaretini çatı adayı olarak gösterilen Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun eşi Füsun İhsanoğlu'nun memleketi Şarkikaraağaç'ta başladı.
Tezcan'a ziyaretlerinde CHP'nin Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Konya Milletvekili Atilla Kart, İstanbul Milletvekili Celal Dinçer, Bursa Milletvekili Ayhan Erdemir, Isparta İl Başkanı Vedat Şenol eşlik etti. Şarkikaraağaç İlçe Teşkilatı'nı ziyaret eden CHP heyeti, daha sonra Yalvaç, Gelendost ve Eğirdir ilçelerine gitti.
Bülent Tezcan, Yalvaç'ın Çınaraltı Meydanı'nda vatandaşlara hitabında, Başbakan Erdoğan'ı ülkeyi kaosa ve karmaşaya sürüklemekle itham etti. İhsanoğlu'nun seçilmesinin ülke için hayırlı olacağını söyleyen Tezcan, şöyle konuştu:
"Siyasetteki kutuplaşma ve çatışma her geçen gün artıyor. AKP iktidarı ülkeyi çıkmaza sürüklüyor. Bunun baş sorumlusu da Recep Tayyip Erdoğan. Bir kişinin siyasi hırsıyla, diktatörlüğü ile demokrasiyi çıkmaza sokamayız. Recep Tayyip Erdoğan demokrasiyi ortadan kaldırmak istiyor. Türkiye pazar günü bir karar verecek, umuyoruz ki 76 milyonun cumhurbaşkanı adayı vasfına sahip olan Ekmeleddin İhsanoğlu'nu seçecek. Sandığa gidin. Ülkeyi bu kötü mimardan kurtarın. İhsanoğlu'nun siyasi bir kimliği yoktur. 14 partinin desteklediği bir adaydır."
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan ve beraberindeki vekiller ile partililer, pazar yerinde de vatandaşlara 'Eniştenize oy verin' çağrısında bulundu.

FOTOĞRAFLI