Mesut IŞIK/GEBZE(Kocaeli), () - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Türkiye'de ilk kez bir Başbakanın insanına ayrıştırıcılık yaptığını ileri sürdü.
Çayırova'ya dün gece gelen, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tahsin Tarhan ve Çayırova İlçesi Başkan adayı Timur Koç’a destek olmak amacıyla geldiği Çayırova İlçesi'nde yaptığı konuşmada, ve buradaki açık hava toplantısına katılan Gürsel Tekin, 30 yıllık aktif siyasetçi olduğunu söyledi. Tekin, ilk defa bir ülkenin Başbakan tarafından bu derece ayrıştırıldığına tanık olduklarını anlatırken, "Başbakan basını 'Bizim medya-sizin medya',  belediyeleri 'Bizim belediyeler-sizin belediyeler' sanayiciyi 'Bizim sanayiciler-sizin sanayiciler' diye ayrıştırdı.  Dünyanın hiçbir yerinde bir Başbakan bu cümleleri kullanamaz” dedi.
Bugünden tezi yok herkesin CHP adaylarına oy vermesi için eşi dostu araması gerektiğini belirten Tekin şöyle devam etti:
"Türkiye ya bu tehlikeyi bertaraf edecek ya da çok önemli sıkıntılar ile karşı karşıya kalacak. Bu iktidar, basın dahil olmak üzere o kadar çok baskı yaptı ki tüm yaptıklarının üstü örtülü kalacak sandı. Ama devletin bir vicdanı olduğunu unuttu. Sonuçta suçüstü oldular. Dünyanın hiçbir yerinde bir örneğine rastlanmayacak şekilde, bir kabine düşünün ki suç örgütüne bulaşmış. Yabancı uyruklu, 18 yaşında bir çocuğa kabineyi teslim etmişler."
CHP'li Gürsel Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu süreçte herkesi 'zapt-u rapt' altına almak için uğraştığını ama CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’ın kimyasını bozan kişi olduğunu söyledi. Tekin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de zapturapt edilenler arasında yer aldığını, sosyal medya yasağına karşın kaçak twet atmasının ilginç bir vaka olduğunu söyledi. Tekin, "Bu ülkenin bu baskıya direnen sanayicisi, basını, duruşunuza devam edin. Arkanızda, yanınızda kale gibi CHP olacaktır" dedi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın "Ben Kemal Kılıçdaroğlu’nu beğenmiyorum" açıklamasını, "Sen ‘Seviyorum’ deseydin ben Genel Başkanımdan şüphe duyardım" diye yanıtlayan Gürsel Tekin, "Bülent Arınç, Kılıçdaroğlu’nu ağzı dolu diye sevmiyormuş. Siz ayakkabı kutularını doldurursunuz da bu vakaya karşın bizim ağzımız dolmaz mı?" dedi. 
"ELEKTRİKLER KESİLEBİLİR, TELEFONLARINIZ ÇEKMEYEBİLİR"
Partililere yönelik "Provokasyon olabilir tahriklere kapılmayın" diye uyarılarda bulunan Tekin, şöyle devam etti:
"Hükümet adeta suçluluk psikolojisi içindedir. Nasıl Twitter'i yasaklıyorsa seçim gününde elektrikler kesilebilir. Telefonlarınız çekmeyebilir. Hatta ve hatta yeni gözaltılar olabilir. Her şeye karşı hazırlıklı olun." 
Tekin, konuşmasını tamamladıktan sonra halka karanfil dağıttı.

MI(MB/İD) (FOTOĞRAFLI)