Elif DEMİRCİ/İZMİR, () - CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, Danıştay krizi için "Haftada yedi gün 24 saat neredeyse herkesin kendisini dinlemesini isteyen bir Başbakan'ın dinlemeye tahammülü olmadığının açık göstergesi. Devlet yöneten bir kişinin sağlıklı karar vermesi gerektiğine inanıyoruz ama bu ruh haliyle devlet yönetmesi zor görünüyor" dedi.
CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, Egepark Mavişehir D&R'da yeni çıkan 'Beni Susturabilecek Tek Şey' adlı kitabını okurları için imzaladı. Çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu okurlar arasında bastonla gelen de oldu. Bazı okurları, Tarhan'ı cumhurbaşkanı olarak görmek istediklerini iletti.
Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) eski Başkanı olan Emine Ülker Tarhan, Danıştay’ın 146. kuruluş yıldönümü toplantısı sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun konuşmasına sinirlenip toplantıyı terk etmesiyle yaşanan Danıştay krizini 'ya şöyle değerlendirdi:
"Haftada yedi gün 24 saat neredeyse herkesin kendisini dinlemesini isteyen bir Başbakan'ın dinlemeye tahammülü olmadığının açık göstergesi. Devlet yöneten bir kişinin sağlıklı karar vermesi gerektiğine inanıyoruz ama bu ruh haliyle devlet yönetmesi zor görünüyor. Çünkü dinlemeye tahammülü yok."
"İZMİR'İ DİZ ÇÖKMEDİĞİ İÇİN KUTLUYORUM"
Tarhan, Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olmasından söz edildiğini hatırlatarak, "Sonuç ne olur onu bilemeyiz ama tarih şunu yazar; Toplumun en az yüzde 50'sinin şaibeli bulduğu birisinin cumhurbaşkanı olarak tanınması gerçekten ve hazmedilmesi çok zordur. Bunu söylemek istiyorum" dedi.
İzmir'deki yerel seçim sonucundan memnuniyet duyduğunu da belirten Tarhan, "İzmir'in onurlu direnişini hele Gezi sürecinde yaptıklarını çok iyi izleyen, gözleyen ve sonuca etkisini de gören birisi olarak mücadelelerinde başarılar diliyorum. İzmirlileri diz çökmedikleri için kutluyorum" diye konuştu.
Tarhan, Anneler Günü için de "Bu ülkede yaşanan haksızlıklar, adaletsizler nedeniyle meydanlarda cezaevlerinde evlatlarını kaybeden evlat acısı yaşayan annelerin önünde saygıyla eğiliyorum" dedi.

ED(AÖ/ESM) (FOTOĞRAFLI)