CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İstanbul'daki su sorunu ile ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi. Tanrıkulu, İstanbul'da su sorunun çözülmesi için 'Yağmur Bombası' siparişi verilip verilmediğini sorarken, "Yağmur bombaları için yapılan harcama ne kadardır ve yağmur bombasından sonuç alınmış mıdır?" diye sordu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İstanbul'da kış mevsimin yağışsız geçmesi ve kente sağlayan barajlardaki doluluk oranlarının sürekli düşmesiyle ilgili haberlerin medyada yer alması üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması için TBMM'ye yazılı soru önergesi verdi. Tanrıkulu İstanbul'daki su kesintileri ve su sıkıntısının giderilmesi için 'Yağmur bombası' siparişleriyle ilgili Başbakan Erdoğan'a şu soruları sordu:
"İstanbul'da başlayan su kesintilerinin sebebi nedir? İstanbul'da bazı semtlerde günde 8 saate yakın su kesintisi olduğu iddiaları doğru mudur? İstanbul'da su kesintilerinin olduğu semtler hangileridir? Su kesintilerinin olduğu iller hangileridir? İstanbul'da su kesintileri devam edecek midir? İstanbul'un kaç günlük suyu kalmıştır? İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yağmur bombası siparişi verdiği iddiası doğru mudur? 2008-2013 yıları arasında yağmur bombaları için yapılan harcama tutarı ne kadardır? Yağmur bombasında sonuç alınmış mıdır?, Kuzey ormanlarının yok edilmesi sonucu yok olmaya, kurumaya başlayan su havzaları ve dereler hangileridir? Kuzey ormanlarının yok edilmesi sonucu İstanbul su havzalarının tahribata uğradığı ile ilgili bilimsel raporlar var mıdır? Varsa bu raporlar kamuoyuna neden açıklanmamaktadır? Ülke genelinde su kesintilerinin olmaması için alınan önlemler nelerdir?"