Uzay KESMEN / İSTANBUL, () - 22 Temmuz Operasyonu'nda gözaltına alınan 49 polisin Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda Hakim sorgusu devam ederken, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal gazetecilere açıklamalarda bulundu. Tanal, gözaltında bulunan polislere yönelik devam eden yargılamanın uzama sebebi olarak yargının geç işlemesini gösterdi.

CHP’li Tanal, "76 milyon insanımız şunu bilsin ki, avukatlar ve şüpheliler bu sorguyu uzatmıyor. Bu sorguyu uzatan ve sorgunun uzamasına sebebiyet veren, yargı hizmetinin geç ve gereği gibi yapılmamasından kaynaklanıyor. Avukatların hepsinin tek bir hedefi var. Bir; maddi gerçek ortaya çıkarılsın... İki; adil yargılama yapılsın... Üç; gerçekten şüphelilerin aleyhinde ne delil varsa kendilerine ibraz edilsin. Ama bu saate kadar isnat ile ilgili herhangi bir delil ne savcılık ne de sorgu yargıcı tarafından şüpheli avukatlarına teslim edilmemiştir" şeklinde konuştu.

“AVRUPA’DAKİ ULUSLARARASI KURULUŞLARA BAŞVURDUK"

Hukukun doğru bir şekilde işlemesi gerektiğine vurgu yapan Mahmut Tanal, “Mevcut olan temel hak ve özgürlüklerin daha fazla çiğnenmemesi, hukukun daha fazla paspas altına alınmaması için, Avrupa'daki uluslararası kuruluşlara başvuruldu. Avrupa Konseyi İşkencenin Önlenmesi Komitesi'ne, BM İşkencenin Önlenmesi Komitesi'ne, İşkencenin Önlenmesi Birliği İsviçre'ye, Uluslararası Polis Birliği Türkiye Şubesi'ne başvuruldu. Burada da Sayın Başbakan'a ilan olunur. Şimdi diyecekler ki, 'Bizi yurtdışına şikayet ediyorlar.' Bu başvuruların hepsi yapılmış durumda. Burada teyit alıp geri dönüş yapanlar da var. Neticede, kim hangi hukuksuzluğu yaparsa yapsın, biz peşini bırakmayacağız" dedi.