Enver ALAS-Mustafa ÖZDABAK /İSTANBUL, () CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Eğitimciler Birliği Sendikası (EĞİTİM-BİR-SEN) tarafından geçtiğimiz ay bastırılan, sınava hazırlık kitabı hakkında, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, görevi 2014 yılında başlayan Cumhurbaşkanı olarak gösterdiği" gerekçesi ile savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Kitabın 106. sayfasında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanları'nın adlarıyla göreve başladıkları ve tamamladıkları yıllarının yazılı olduğu 'Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanları' adlı bölümünde Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın adı son cumhurbaşkanı olarak yazıldı. Kitapta Erdoğan'ın göreve başlama yılı olarak 2014 olarak yazıldığı bitiş tarihinin ise boş bırakılması dikkat çekti.
Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen Tanal, kitabı çıkaran Eğitim-Bir-Sen adına imtiyaz sahibi EĞİTİM-BİR-SEN Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ile Genel Yayın Yönetmeni Ali Yalçın hakkında, suç duyurusunda bulundu.

"BU KİTAP KAMUOYUNUN NE KADAR ALDATILDIĞININ AÇIK BİR KANITIDIR"
Adliye çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Tanal, kitabı gazetecilere göstererek, "Kitaplar halka gerçek bilgileri anlatması gerekirken, halk adeta kirli bilgilerle kandırılıyor ve dolandırılıyor" dedi. Kitabın yanlış bilgilerle toplumda infial yarattığını söyleyen Tanal, "Bu kitap Milli Eğitim Bakanlığı Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Sınavına Hazırlık kitabıdır. 580 sayfalık bu kitabı Eğitim-Bir Sendikası bastırıyor. Kitap Temmuz ayında 6 bin 750 adet basılmış. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 3 gün daha var. Ancak kitabın 106. sayfasında 'Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanları' yazılı bölümde 1922'den 2014'e kadar Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün cumhurbaşkanlarının adı yazıyor. Aynı yerde 12. Cumhurbaşkanı olarak da Recep Tayyip Erdoğan yazıyor.Bu kitapta yazılanlar ve gazete yayımları kamuoyunun ne kadar aldatıldığının açık bir kanıtıdır. Bu açıdan suç duyurusunda bulunduk" diye konuştu.
Tanal, sendikaların görevleri gereği çalışanların haklarını, hukuklarını koruması ve kollaması gerektiğinin altını çizdi. Tanal, "Bunlar sendikalarda topladıkları hayratlarla iktidara yağ çekiyorlar, iktidardan nemalanmanın yollarını arıyorlar" dedi.

"KİTAP TOPLATILMALIDIR"
Mahmut Tanal konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin "Temmuz ayında basılan bir kitapta bunlar yazıyorsa seçimler boşuna mı yapılıyor?" sorusunu Tanal, "Temmuz ayında basılan bir kitapta cumhurbaşkanının Recep Tayyip Erdoğan olarak yazıldığını görüyoruz. Bu kitap derhal toplatılmalıdır ve ilgililer hakkında gereken yapılmalıdır" diye yanıtladı.

(FOTOĞRAF)