Canan ALTINTAŞ- Serdar SUNAR/DİYARBAKIR, () - CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı ile parti meclisi üyesi Prof. Dr. Burhan Şenatalar, Diyarbakır ve bölgede yaptıkları seçim çalışmalarını açıkladı. Parti meclisi üyesi Prof. Dr. Burhan Şenatalar, "Gerek Diyarbakır ve gerek diğer doğu illerimizin şu anda CHP'ye karşı çok yüksek oy oranları vaat etmediğinin bilincindeyiz. Bunda CHP'nin geçmişteki hatalarının payı olduğunun da bilincindeyiz" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı seçim çalışması kapsamında geldiği Diyarbakır'da değerlendirmelerde bulundui. CHP Diyarbakır İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısına CHP Parti Meclisi üyesi Prof. Dr. Burhan Şenatalar, İl Başkanı Muzaffer Sayın ile partililer de katıldı. 30 Mart'ta yapılacak olan seçim öncesi kent ve ilçelerinde yaptıkları incelemeleri sonlandıklarını, Batman, Şanlıurfa illerinde ise seçim çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Sarı, şöyle konuştu.
" Diyarbakır'ın 5 ilçesinde de gördüğümüz tablo Cumhuriyet Halk Partisine yönelen geniş bir kesimin varlığı oldu. Partimize öteden beri destek veren ilçelerimiz yanında, patimize ilgi gösteren yurttaşlarımızın sayısının artması bizi mutlu etti ve beklediğimizi karşılayan bir tabloyla bizi buluşturmuş oldu. Sizinle paylaşmak istediğimiz konulardan biri her zaman olduğu gibi hükümetin, iktidar olanaklarını ve kamu kaynaklarını kullanarak partizanca çalışma yürütmüş olması. Bu neredeyse bir olguya dönüştü. Ama kabul edilebilir bir durum olmadığını ve buna yönelik güçlü bir itirazımız olduğunu sizinle paylaşmak isterim. Kaymakamların, kamu kaynaklarını özellikle kapatılan özel idarelerin kaynaklarını kullanarak köylere götürdüğü hizmetin bir gereklilik, zorunluluk hak olduğunu belirterek bunun altını çizerek kamu yöneticilerinin partizanca uygulamalardan vazgeçmeleri gerektiğini, yada bir parti militanı gibi davranmalarının yerinde olmadığını paylaşmak istiyorum. Böyle davranan kamu yöneticilerinin olağan koşullarda hesap vermek zorunda olduğunu ve hesap sorulacağını hatırlatmak isterim" dedi.
BARIŞ KONUSUNDA HÜKÜMET İKİ YÜZLÜ
Özellikle barış konusundaki beklentilerin bir kaygıyla perdeleniyor olduğunu belirten Perihan Sarı, " Hükümetin barış süreci olarak başlattığı ama sürdürmekten vazgeçtiği, ya da kendi çıkarları doğrultusunda yönlendiremediği bir koşulda saptığı, saptırdığı bir alanın gerçek teminatı Cumhuriyet Halk Partisidir. Partimiz barışı süreçlere yaymadan, barışı hesaplara çıkarlara, kişisel ikbale kurban etmeden gerçekleştirecek olan ve barışın kurucusu olan bir partidir. Özellikle Diyarbakırlı yurttaşlarımıza ve bölgedeki halkımıza sesleniyorum. Barış hiç kimsenin tekelinde değildir. Barış, halkın talebi olduğu sürece, halk tarafından talep ettiği sürece gereçleşmesi zorunlu ve kaçınılmaz olan bir durumdur. Biz bunun farkındayız, halkın barış, kardeşlik, eşitlik talep ettiğinin farkında, bilincinde olarak bu konudaki yaklaşımımızı, tutumumuzu, politikalarımızı güçlendiriyoruz. Hükümetin bu aldatıcı ikiyüzlü tutumunun bölgede artık karşılık görmediğini ve bu konudaki kuşkuların belirlendiğini gözlemlemiş bulunuyoruz."
ERDOĞAN KAYGI UYANDIRIYOR
Nevruz bayramını kutlayarak konuşmasına başlayan PM üyesi Prof. Dr. Burhan Şenatalar ise, Nevruz'in barış ve sevinç içinde geçmesini dileyerek, "Aslında son haftalarda sevinç içerisinde bir dönem geçirmiyoruz. Bu hafta iki gencimizi siyasal sayılabilecek süreçler sonucunda kaybettik. Burada önemli olan bu olaylardan sonra yetkililerin olaylara bakış açıları ve değerlendirmeleridir. Recep Tayip Erdoğan'ın olaylarla ilgili olarak ortaya koymuş olduğu söylem, kullandığı dil gerçekten hem gerilimi arttırıcı, hem de Türkiye'de insanlarda kaygı uyandırıcı bir dildir. Seçim süreci içerisinde sürekli olarak ötekileştirici bir dil kullanılması Türkiye yararına değildir. Türkiye'nin istikrara ve huzura ihtiyacı var. Özellikle doğu bölgelerimizin ekonomik ve sosyal kalkınması için çok daha yapıcı, özgürlükçü, eşitlikçi politikalara ihtiyaç var. Hükümet bu politikaları unutmuş sadece kendi oy oranına kilitlenmiş gözükmekte ve dolayısıyla toplumda barıştan uzaklaşmaktayız. Böyle konjektörde CHP'nin daha yapıcı daha, uyumlu, özgürlükçü, eşitlikçi toplum ve Türkiye'ye yaratmaya dönük yaklaşım içerisinde olduğunu vurgulamak istiyorum" dedi.
BÖLGEDE YÜKSEK OY BEKLEMİYORUZ
Bölgede çok yüksek oy oranı beklemediklerini sözlerine ekleyen Prof. Dr. Şenatalar, "Gerek Diyarbakır gerek diğer Doğu illerimizin şu anda CHP'ye karşı çok yüksek oy oranları vaat etmediğinin bilincindeyiz. Bunda CHP'nin geçmişteki hatalarının payı olduğunun da bilincindeyiz. Ancak özellikle son iki yılda CHP'nin ortaya koymuş olduğu yaklaşımların yakından incelediğimiz taktirde CHP'nin aslında bu konuya bakışında çok radikal bir değişim olduğunu görmek mümkündür" dedi.

CA,SS(GG/AK) (FOTOGRAFLI)