Mehmet Selim YALÇIN/SİLOPİ (Şırnak), () - CHP Parti Meclisi Üyesi Gökçe Pişkin, Ezdileri kaldığı çadırlarda ziyaret edip, sorunlarını dinledi. Pişkin, "Burada Ezidilerin yaşadığı acılar maalesef ki, çok üzülerek ifade etmemiz gerekiyor ki, bizlerin verdiği vergilerle yapılan yanlış bir politika ırkçı, ayrımcı, mezhepçi politikalardan kaynaklı olduğu için tüm halk olarak sorumluluk taşıyoruz" dedi.
CHP Parti Meclisi Üyesi Gökçe Pişkin, beraberindeki heyetle IŞİD'in ele geçirdiği Sincar'dan kaçarak geldikleri Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde çadırlara yerleştirilen Ezidileri ziyaret etti. Silopi'nin Başverimli Belde Belediyesi'ni de ziyaret eden Pişkin, Suriye'nin Rojava bölgesinde yaşananlarla ilgili Mardin'in Nusaybin Belediyesi'ni de ziyaret ettiklerini belirtti. Pişkin, şöyle dedi:
"Bugünde çok farklı kavgalar veriliyor. Türkiye'nin tepesinde mücadeleler veriliyor. Burada insani bir durum var. Tabiri caizse yukarıda filler çarpışırken son derece dünyevi talepler için çarpışırken, burada insanlar yaşam savaşı veriyor. Halepçeleri yaşamış bu toplumun duyarlılığı bizlere de sanırım bazı dersler vermesi gerekiyor. Burada yaşanılan durum maalesef bizim dış politikamızla alakalı bir durum olduğu için bizleri Ankara'daki siyasetçileri ilgilendirdiği için, hepimize düşen bir sorumluluk var. Biz bu sorumluluğu hatırlatmak hem de bütün toplumumuza, halkımıza burada yaşananları daha iyi ifade edebilmek adına geldik. Kampı ziyaret ederek onların acısına ortak olmak bir parça da yaralarına merhem olmak istiyoruz. Burada Ezidilerin yaşadığı acılar maalesef ki çok üzülerek ifade etmemiz gerekiyor ki, bizlerin verdiği vergilerle yapılan yanlış bir politika ırkçı, ayrımcı, mezhepçi politikalardan kaynaklı olduğu için tüm halk olarak sorumluluk taşıyoruz. Bu sorumluluğun bilinci ile hareket etmemiz gerekiyor. Bu sorumluluğu tüm yurttaşlarımıza anlatmamız gerekiyor."
Daha sonra beldede 120 Ezidi için tahsis edilen evleri de ziyaret eden Pişkin, evler ve çadırlarda kalan Ezdililerin sorunlarını dinleyip, çocuklara oyuncak ve şeker dağıttı. CHP'li Pişkin, çadırkenti ziyareti sırasında karşılaştığı HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ile de bir süre sohbet etti.

FOTOĞRAFLI