UĞRADIĞI Bombalı sandırı sonucu 21 yıl önce yaşamını yitiren Gazeteci- Yazar Uğur Mumcu için Kocaeli'nin Çayırova İlçesi'nde anma etkinliği düzenlendi. Anma etkinliğine katılan  CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Şafak Pavey ve Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Uğur Mumcu'nun demokrasi kahramanı olduğunu söyledi.
CHP Çayırova İlçe Teşkilatı'nın düzenlediği anma etkinliği Belediye Kültür Salonu’nda gerçekleştirildi.  CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Şafak Pavey,  Tunceli Milletvekili Tamer Genç ve Kocaeli Milletvekili Haydar Akar'ın da katıldığı anma etkinliğinde partinin ilçe yöneticileri, adaylar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile partililer ve çok sayıda kişi katıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, Uğur Mumcu’nun sadece kamuoyunu aydınlatma aşkına çaba gösterdiğini ifade ederek, "Bunun bedelini ise, hayatıyla  ödedi. Ama o bir demokrasi kahramanıdır" dedi. 
CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ise, Uğur Mumcu'nun emperyalist güçler ile onların her türlü hain çaba sarf eden yerli işbirlikçilerinin işbirliği sonucu katledildiğini söyledi. Genç, Uğur Mumcu'nun, demokrasi, insan hakları ve mafya-devlet, siyaset ilişkisinin sona ermesi için çok büyük emek verdiğini anlatırken, "Uğur Mumcu, Atatürk ve devrimlerinin farkında olup, bunları topluma aşılayan kişiydi. Bu anlayış devletin büyümesi için çok önemliydi. İşte bunun için öldürüldü" dedi. 
Genç, konuşmasında AK Parti hükümetini de eleştirirken, "Turgut Özal, Mesut Yılmaz dönemlerinde de hırsızlık vardı. Ama o zamanki hırsızlıklar; rutin hırsızlıklardı. Bu dönemki hırsızlıklarda devletin altı oyulmaya, milli değerlerimiz bir bir yok edilerek sonuç alınmaya çalışılıyor. Bu ülkede kim hırsızlık yapmış ise Allah belasını versin. Burnundan fitil fitil gelsin" diye konuştu.