ADANA, () - CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, KPSS giriş belgesindeki saç rengi ile nüfus cüzdanındaki fotoğrafındaki saç renginin farklı olması nedeniyle sınava giremeyen ve bu yıl öğretmen olma şansını kaybeden 24 yaşındaki Pelin Derya Çetinkaya, için Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yanıtlaması için soru önergesi verdi.
CHP Adana Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji Komisyonu Üyesi Ümit Özgümüş, kimliğindeki saç rengi farklı olduğu için sınav sahtekarlığı iddiasıyla gözaltına alınıp hakkında işlem yapılan öğretmen adayı Pelin Derya Çetinkaya'nın 1 yıllık emeğinin boşa gittiğini ve maddi-manevi önemli kayıplar yaşadığını söyledi. Yazılı bir açıklama yapan Özgümüş, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yanıtlaması için TBMM'ne soru önergesi verdi. Özgümüş, Bakan Avcı'nın cevaplaması için şu soruları yöneltti:
"Sınav giriş belgesindeki fotoğrafla saç rengi uyuşmadığı için KPSS'ye alınmayan Pelin Derya Çetinkaya'nın mağduriyetinin giderilmesi için herhangi bir işlem yapmayı düşünüyor musunuz? Pelin Derya Çetinkaya'yı hiçbir suçu olmadığı halde 'sınav sahtekarlığı' iddiasıyla gözaltına alan ve öğretmen adaylarının girmesi gereken ikinci oturumu kaçırmasına neden olan görevliler hakkında bir işlem yapmayı düşünüyor musunuz?"

FOTOĞRAFLI