CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, 22 Temmuz Operasyonu kapsamında mahkemenin verdiği karar sonrası, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Mahkeme kararını değerlendiren Mahmut Tanal, "Milletvekilini duruşmaya almıyorlar. Aynı şekilde onların sopası olan emniyet mensupları sizin vekiliniz Milletvekili Mahmut Tanal'ın üzerine yürüyüp, darp etmeye çalışıyorlar. Ben burada hukukun peşindeyim, adaletin peşindeyim. Bugün üzerime yürüyen emniyet mensupları, yarın yargılandıkları zaman onların da hakkı çiğnendiği zaman onların da yine hakkını savunmuş olacağım. Böyle ikiyüzlü bir olay olamaz. Burada yargıcından emniyet mensuplarına ve Cumhuriyet savcısına kadar mümkün olduğuncaya kadar benim adliyeye gelmem, insan haklarının ihlali açısından takip etmem hepsini rahatsız etmiştir. Ama halkta buna sevinmiştir" dedi.



"MAGNA CARTA SÖZLEŞMESİ'NDE KAZANILAN HAKLAR HAKİM TARAFINDAN GERİ ALINDI"

Magna Carta sözleşmesinde kazanılan haklar 2014 yılında hakim tarafından geri alındığını belirten Tanal sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bakın 1215 tarihinde halklar bildirgesi, Magna Carta Sözleşmesi var. O sözleşmede diyor ki: 'Bir kişi suçlanıyorsa, savunması alınmadan hüküm verilemez'. Yıl 1215, şu anda 2014 değerli meslektaşım hukukçu arkadaşım hem duruşmadan çıkartılıyor, Hem polis tarafından hırpalanıyor, darp ediliyor. Aynı zamanda 'Şüphelilerin ifadesine gerek yoktur' diyor saat 21.00'a kadar mahkemenin yargıcı duruşmayı erteliyor. 1215'te haklar mücadelesinde alınan hak 2014'te adı adalet sarayı olan hakim tarafından geri alınmış durumda."



"AVUKATLARIN HAKİME DİLEKÇE VERİLMESİ ENGELLENDİ"

Avukatların duruşma hakimine dilekçe vermesinin polis tarafından engellendiğini iddia eden Mahmut Tanal, "Hakimin usulsüzlükleri nedeniyle hukuka aykırı hataları nedeniyle; ama bilinçli ama bilinçsiz mahkemeye dilekçe götürüyorlar. Mahkeme hakimin önündeki koridoru polis barikat kuruyor, avukatın duruşma hakimine dilekçe vermesi engelleniyor. Adalete erişimi engelleniyor. 2014 yılında dünyaya rezil oldular. Biz bu hukuksuzlukların karşısında yılmayacağız bıkmayacağız ülkenin neresinde olursa olsun kim mağdur olursa olsun o mağdur ve mazlumun yanında olacağım" diye 

FOTOĞRAFLI