Emre BAYLAN/ANTALYA, () - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, cumhurbaşkanı adayı Ekmelleddin İhsanoğlu algısının olumlu yönde değişmeye başladığını belirterek, “Sokağa çıksınlar baksınlar, sayın İhsanoğlu şu anda Türkiye'de her gün kavga eden, siyasette polemik peşinde koşan diğer adaydan çok daha farklı algılanıyor. Gittikçe de karşılık buluyor" dedi.
Koç, dün akşam saatlerinde geldiği Antalya'da, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçim kampanyası çerçevesinde iş çevrelerinden farklı gruplarla iki ayrı toplantıda bir araya geldi. Toplantılarda Koç'a CHP İl Başkanı Devrim Kök, CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek eşlik etti. 
Haluk Koç, Antalya'dan ayrılmadan önce yaptığı açıklamada, toplantılarda İhsanoğlu'nun adaylık süreci, özellikleriyle birlikte Türkiye'nin sıkıntılı olarak ifade ettiği durumunda parlamenter demokratik sistemi güçlendirerek çıkacak anahtarın İhsanoğlu'nda olduğunu ifade ettiğini dile getirdi. Koç, şunları söyledi:
“Antalya'da tepkiler çok farklı tabi. Sayın İhsanoğlu'nun ilk isminin çıktığı dönemdeki gibi değil. Çelebi tavrıyla, hoşgörülü, engin sabrıyla, güleç yüzüyle, konulara yaklaşımıyla hem geçmişinin vakur özelliklerini, Cumhuriyetimizin temel değerleriyle, çağdaşlaşmayla, yüzü batıya dönük bir kimlikle birleştirerek sentezi yapabilmiş, dini siyasete, siyaseti dine karıştırmama ilkesini ortaya koyan, parlamenter demokratik sistemi savunan Türkiye'nin önünde belirebilecek tehlikelere karşı içeride huzur dışarıda itibar arayışının sembolü olarak ortaya çıkıyor. Gittikçe de karşılık buluyor."
Parti sözcüsü Koç, gün geçtikçe Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu'nun sokaktaki algısını da farklılaştığını söyledi. Algı boyutunda mevcut iktidar partisi tarafından yapılan çarpıtmaların söz konusu olduğunu kaydeden CHP sözcüsü Koç, “Sokağa çıksınlar baksınlar, sayın İhsanoğlu şu anda Türkiye'de her gün kavga eden, siyasette polemik peşinde koşan diğer adaydan çok daha farklı algılanıyor" dedi. Türkiye'de insanlarının artık huzur aradığını ve bu noktada siyasetin gerilim atmosferinden çıkmak zorunda olduğunun altını çizen Koç, “Her gün size geçmişinize, bugünkü durumunuza hakaretler yağdıran, sürekli bu çerçevede siyaset yapmayı alışkanlık haline getirmiş bir yapıya kimliğe karşı sayın İhsanoğlu fotoğrafı. Çelebi, hoşgörülü, kucaklayıcı" diye konuştu.   
Seçim yarışının eşit olmayan şartlarda devam ettiğini fakat bunu Ekmeleddin İhsanoğlu'nun kimliği, kişiliği ve duruşuyla aşmak zorunda olduklarını kaydeden Koç, Türkiye'nin kavga etmeyecek bir siyasi ortama ihtiyacı olduğunu söyledi.
Haluk Koç, kendisinin de dile getirdi İsrail'in Gazze'ye hava saldırısında Türkiye'den alınan jet yakıtının kullandığı iddialarına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın “Ne geçen ay ne ondan önceki ay biz İsrail'e herhangi bir jet yakıtı satmadık" açıklamasını tatmin edici bulmadığını söyledi. Koç, “Hiçbir zaman bu tür sorulara sorumlulukları ağır olduğu için tatmin edici cevap veremezler" dedi.

FOTOĞRAFLI