Tünay YAZICI/ÇİVRİL (Denizli), () - DENİZLİ'ye gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, 4 bakan ile ilgili fezlekelerin görüşüldüğü TBMM'nin geçmişine ve onuruna ihanet edildiğini söyledi. Keskin, "Meclisi, AKP'nin hırsızlık bekçisi haline getirdiler. Bu utançla yaşayacaklar" dedi.
Memleketi Denizli'nin Çivril İlçesi'nde halka seslenen CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, AK Parti'li eski bakanlarla ilgili fezlekelerin Meclis'te okunmasının, dün yapılan olağanüstü oturumda milletin vekillerinden gizlendiğini, iktidarın oylarıyla reddedildiğini belirterek bunu sert bir dille eleştirdi. Keskin, "Hırsızlık ve yolsuzluk olayları AKP iktidarının utanç madalyası olduğu için TBMM'de örtbas edilmeye çalışılıyor. Parlamentoda sayısal üstünlükleri sayesinde belki aklanabilirler ama vicdanlarda hırsızlıktan mahkum olmuşlardır. Meclis'i, AKP'nin hırsızlık bekçisi haline getirdiler. Bu utançla yaşayacaklar" diye konuştu.
'BÖYLE BİR DEMOKRASİ NEREDE VAR?'
17 Aralık’tan sonra 4 bakanın istifa ettiğini hatırlatan Keskin, şöyle konuştu:
"Bir iktidar düşünün ki, 4 bakanı rüşvet ve yolsuzluk skandalından dolayı istifa ediyor. Ancak fezlekeleri Meclis'te okunmuyor, üstelik reddediliyor. Böyle bir demokrasi nerede var? Allah adına çalacaksın, kul adına yutacaksın. Böyle bir kural acaba hangi dinde var? Hem İslam çalımı yapacaklar hem de dindar geçinecekler. Kuldan utanmanız yok bari Allah'tan korkun. Gerçek demokrasilerde yönetimim terazisi ahlak, okkası vicdandır. Ama bunların terazisi de yok, okka da. Recep Tayyip Erdoğan ne yaparsa yapsın, hırsızlık, rüşvet ve yolsuzluklar gölgesi gibi onunla birlikte adım adım gezecek. İstediği kadar debelensin, bu alın kiriyle birlikte yaşamaya artık mahkumdur" diye konuştu.
Keskin daha sonra CHP'nin Çivril adayı Hakkı Aslan'a destek için esnafı dolaştı, vatandaşlarla sohbet etti.

TY (AÖ/CK) (FOTOĞRAFLI)