CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin, Denizli'nin Honaz Kaymakamlığı'nda Ramazan ayı nedeniyle su ve çay ikramının yapılmamasını TBMM'ye taşıdı. İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren Keskin, bakanlığın bu yönde bir genelge ya da sözlü talimatının olup olmadığının açıklanmasını istedi.
Honaz Kaymakamlığı binasında çalışan personele ve gelen vatandaşlara, Kaymakam Turgut Gülen'in talimatıyla Ramazan ayı gerekçe gösterilerek su ve çay verilmediği yolundaki haberler üzerine CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin, konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne taşıdı. İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren Keskin, "Honaz İlçesi'nde Kaymakamlık binasında çalışan personele ve gelen vatandaşlara Ramazan ayı gerekçe gösterilerek su ve çay ikramının yasaklanması, ulusal basında geniş yankı uyandırarak tepkiyle karşılandı. Denizli Valisi'nin medya mensupları ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette, bir gazetecinin su istemesi ve Kaymakamlık görevlisinin bu isteğe 'Kaymakam beyin talimatı var. Ramazan ayında su ve çay ikram etmiyoruz' yanıtını vermesiyle ortaya çıkan olay, hem düşündürücü hem de üzüntü vericidir. Uygulama, dinin genel hükümlerine aykırı olduğu kadar sosyal yaşamın insani değerlerine de terstir" dedi.
Keskin, Bakan Ala'ya yanıtlanması istemiyle yönelttiği sorularda İçişleri Bakanlığı'nın resmi kurumlarda Ramazan ayı dolayısıyla su ve çay ikramının yasaklanmasıyla yazılı bir genelge ya da sözlü bir talimat verilip verilmediğinin açıklanmasını istedi. Keskin, "Böyle bir talimat yoksa Honaz Kaymakamı herkes oruç tutmak zorundaymış gibi su ve çay yasağını uygulama cesaretini nereden alıyor? Honaz Kaymakamı'nın bu uygulamasına yönelik herhangi bir idari işlem yapıldı mı? Honaz İlçesi'nde yaşanan bu olaydan sonra diğer kurumlarda da aynı olayın yaşanmaması için önlem almayı düşünüyor musunuz?" sorularının yanıtını istedi.

FOTOĞRAF