CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Sena Kaleli, iki ay önce ulaşıma açılan ve geçen hafta meydana gelen 2 trafik kazasında toplam 5 kişinin öldüğü, 38 kişinin de yaralandığı Uludağ bağlantı yolundaki sıkıntıları, soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.
Kaleli, Uludağ’a alternatif ulaşım için yapımı tamamlanan Dobruca Caddesi- İnkaya bağlantı yolunda, üst üste yaşanan ve ölümle sonuçlanan kazaların meydana gelmesi üzerine 'Ölüm yolu' diye anılmaya başlandığını belirterek, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi. Kaleli önergesinde Ala’nın şu soruları yanıtlamasını istedi:
"Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 1300 metre uzunluğundaki Uludağ bağlantı yolunda meydana gelen kazalarla ilgili olarak bakanlığınız tarafından bir inceleme ve soruşturma başlatılmış mıdır? Uludağ’a alternatif ulaşım için yapılan Dobruca Caddesi- İnkaya bağlantı yolu, Karayolları standartlarına uygunluğu ve mühendislik hataları açısından gerekli kontrollerden geçirilmiş midir? Bursa için bir ihtiyaç olan bu yolun yapımı sırasında İnşaat Mühendisleri Odası'nın, üniversitelerin, yol mühendislerinin ve karayolları bölge müdürlüğünün görüş ve önerileri dikkate alınmış mıdır? Planlama aşamasında 15 metre genişliğinde olan yolun, imar planında 8- 10 metre genişliğe düşürülme gerekçesi nedir? Bu gerekçenin teknik ve bilimsel bir dayanağı var mıdır? Açılışının üzerinden iki ay geçmeden ölüm yolu olarak anılmaya başlanan güzergâhta meydana gelen kazalarda sürücü hatalarının payı ne kadardır? Yolun planlanmasından projelendirilmesine, imar değişikliğinden yüklenicisine kadar her aşamada yetki ve karar sahibi olanlarla ilgili bir soruşturma başlatılacak mıdır? Güzergâh ve yapımla ilgili maddi hata tespiti halinde, bu hataların giderilinceye kadar yolun kapatılması konusunda bir girişiminiz olacak mıdır?"

FOTOĞRAFLI