TÜRK kadınına 5 Aralık 1935'te seçme ve seçilme hakkı verilişinin 79'uncu yıldönümü nedeniyle Ankara'nın Kazan İlçesi'nde düzenlenen Satı Kadın'ı anma programına CHP'li kadınlar katıldı.
Ak Partili İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen programa CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, CHP Milletvekilleri Aylin Nazlıaka ve Levent Gök, Kazan Kaymakamı Veysel Beyru, Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve eşi Meral Ertürk, Ayaş Belediye Başkanı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Ali Başkaraağaç, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, Satı Kadın'ın ailesi, Bursa, Eskişehir ve İzmir'den gelen CHP'li kadın kolları, Kazan'da sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda kişi katıldı.
Kazan Belediye tarafından yapımı son aşamaya gelen Satı Kadın Müzesi'ni gezildi, ardından mezarı ziyaret edildi. Daha sonra Satı Kadın Parkı'nda bulunan Satı Kadın Anıtı önünde saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Çelenk konulması ardından program sona erdi. Programın ardından CHP'li davetliler Kazan CHP ilçe Başkanlığı tarafından düzenlenen panele katıldı.
Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Türkiye'nin en hızlı gelişen, Ankara'nın dış ilçeleri içerisinde gelişmişlikte ilk sırada olduklarını belirtti. Başkan Ertürk, şöyle dedi:
"Kazan bu kadar hızlı gelişirken, kendi öz değerlerimizi de asla geri planda bırakmıyoruz. Bu öz değerlerimizden, Türkiye'de ilk köylü kadın milletvekili olarak 1935 Yılında V. Dönem Ankara Milletvekili olarak Meclis'e giren Satı Kadın ismi, doğduğu, büyüdüğü evin müze olmasıyla yaşatılacak. Kazan'da Satı Kadın adına ayrıca mahalle ve bir de park bulunmaktadır. Gelecek kuşaklara Satı Kadın'ı daha iyi, onun şahsında vücut bulan Türk Kadınının cesareti ve azmini onlara en iyi şekilde anlatabilmeliyiz. Bu amaçla üçüncü baskısını yaptığımız 'Türk Kadını ve Satı Kadın isimli kitabımızı da dağıttık. Elbette onun yaşamını da gelen ziyaretçilere en iyi şekilde anlatacağız. Satı Kadın ilçemiz için bir gurur kaynağı olmaktan çıkmış, uluslararası bir gurura kavuşmuştur. Bu manada Satı Kadın adına bir devlet üniversitesinin yapılması en büyük hayalimiz olacaktır."
Kazan Kaymakamı Veysel Beyru ilçenin mayasında Satı Kadın gibi bir değer mayasının var olduğunu belirtirken, "Bizler 7'den 70'e bu değerin farkındayız. Bu değeri yüceltme adına tüm kuruluşlar olarak gece gündüz mücadelemize devam ediyoruz. Başkanımızda söyledi. Gazi Üniversitesinin aldığı senato kararı ile buraya gelecek olan Gazi Üniversitesi'nin Meslek Yüksek okulunun ilerdeki süreçte Satı Kadın Üniversitesi olarak görmek istiyoruz" dedi.