ANTALYA CHP Kadın Kolları Başkanı Sultan Yeğen, çocukların cezaevlerinde yaşadığı hak ihlalleri, uğradıkları her türlü istismarın ileride telafisi imkansız zararlara yol açtığını belirterek, "Cezaevlerinden yükselen çocuk çığlıkları duymak istemiyoruz" dedi.
CHP Kadın Kolları üyesi yaklaşık 30 kişi, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'nde Antalya'da çocukların da tutulduğu Döşemealtı L tipi cezaevi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamayı yapan İl Kadın Kolları Başkanı Sultan Yeğen, "Yaşam koşullarının gittikçe güçleştiği günümüzde, yoksunluk, yoksulluk, işsizlik ve bunun sonucunda oluşan şiddet ortamından en büyük zararı çocuklarımız görmektedir. Bu ortamlar çocukları suça itmektedir. İşte bu yüzden suçlu çocuk yoktur. Suça itilen çocuk vardır" diye konuştu.
Cezaevi ve çocuk denkleminin sonu gelmez bir döngü olduğunu ve cezaevinden çıkan her çocuğun tekrar suç işleyerek cezaevine geri döndüğünü savunan Yeğen, "Cezaevinde olmak bile çocuğu yaralarken bir de çocukların cezaevlerinde yaşadığı hak ihlalleri, uğradıkları her türlü istismar ileride telafisi imkansız zararlara yol açmaktadır. Cezaevlerinden yükselen çocuk çığlıkları, çocuk feryatları duymak istemiyoruz" dedi.
Açıklamanın ardından CHP'li kadınlar cezaevinde kalan çocuklara teslim edilmek üzere bir koli iç çamaşırını cezaevi idaresine teslim etti.