Ahmet ACAR- Ekrem KARAMAN/DEMRE, KUMLUCA (Antalya), () - CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, 17 Aralık soruşturması üzerinden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek, "Ben ona uzun adam diyorum, boyu uzun diyorum ama eli de uzunmuş. Tabii boyu uzun olanın, eli de uzun olurmuş" dedi.
CHP Grup Başkan Vekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Antalya'nın Demre ve Kumluca ilçelerinde düzenlenen mitinglerde halka seslendi. İlk olarak Cumhuriyet Meydanı'nda partisinin Demre Belediye Başkan adayı Yusuf Kapar'ı tanıtan İnce, Kapar'ın elini kaldırarak, "Belediye başkanı adayımız Yusuf Kapar, en iyisini o yapar" diye espri yaptı.
Hükümete ve Başbakan Erdoğan'a yüklenen İnce, 17 Aralık soruşturması ve sonrasında yaşananları anlattı. "Türkiye'de siyasette hep yolsuzluk vardır" şeklinde konuşan İnce, sözlerine şöyle devam etti:
"Siyaset varsa yolsuzluk da vardır. Başka ülkelerde de vardır. Ama ilk kez farklı bir şey var. Başbakan ipin ucunun kendisine geleceğini biliyor. Bir numara o. Bunun için Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Kanunu çıkarıyor, onun için 8 bin polisin yerini değiştiriyor, onun için MİT Kanunu çıkarıyor. Onun için interneti yasaklıyor. Bir numara kendisi."
Başbakan Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarına ilişkin de İnce, "Oğluyla sabahın 8'inde konuşuyor. Evdeki parayı enişteye vermiş, dayıya vermiş, bitmiyor para. Bir de 'Villa al' diyor. 'Ne kadar kaldı' diyor. 30 milyon euro kalıyor. Demek ki bunun evinde bir kamyon para var. Ey benim milletim, sen serada domates yetiştireceğim diye uğraş. Senin portakalının kilosu kadar adamın parası var. Ama Müslümanlık öğretiyorlar bize. Zaten Türkiye'deki Müslümanlık, iki Müslümanlık oldu; bir bizim gibi 'Kalûbeladan' beri Müslüman olanlar, bir de Tayyip'ten sonra Müslüman olanlar. Yatak odasına kasaları koymuşlar, dolarları koymuşlar, yanına bir de para sayma makinesi koymuşlar" diye konuştu.
'SAF ADAMA KIZ VERİR MİSİNİZ?'
Meclis'e gelen fezlekeleri de hatırlatan İnce, "CHP'li dört bakan hırsızlıkla, yolsuzlukla, rüşvetle suçlansaydı, genel başkanının konuşmaları internette böyle geçseydi eminim ki, siz beni Demre'de konuşturmazdınız. Bu haramzadelerin ne ayrıcalığı var da bunları iktidar yapacaksınız? Düne kadar beraber oldukları karşısında bugün 'Safmışım, cemaat beni kandırdı' diyor. Saf adamdan başbakan olur mu? Size bir soru sorayım: Biri kızınızı Allah'ın emriyle istese ama 'Ben safım' dese, ona kız verir misiniz? Kız vermediğiniz adama niye oy veriyorsunuz?" dedi.
'UZUN ADAM' BENZETMESİ
CHP Grup Başkan Vekili İnce, Başbakan Erdoğan için ayrıca şunları kaydetti:
"Yine diyor ki bu uzun adam, ben ona uzun adam diyorum, boyu uzun diyorum ama eli de uzunmuş. Tabii boyu uzun olanın, eli de uzun olurmuş. Yolda gelirken Başbakan'ın fotoğraflarının olduğu afişler gördüm, 'Başı dik' yazıyor. Doğru, bir insan boğazına kadar pisliğe battı mı böyle başı diktir. AKP'ye oy veren yurttaşlarıma sesleniyorum; size kızmıyoruz ama bu kadar yolsuzluk varken tekrar oy verme. Sonra elim kırılsın diye ağlama. Şimdiye kadar kamyonla soydular, bundan sonra trenle soyarlar. Biz tüm siyasi partilerle rakip olduk ama düşman olmadık. Bu AKP'nin üst kadrosu yandan çıkmış 6'ncı parmak gibi. Bunlar her şeye düşman."
TÜRKİYE'NİN SINIRLARI DEĞİŞTİ
İktidarın dış politikasını da eleştiren ve komşu ülkelerle ilişkilerin bozulduğunu ifade eden İnce, Türkiye'nin Mısır, Suriye, Ermenistan ve İsrail'de büyükelçisinin olmadığını belirtti. Muharrem İnce, "Bunlar Türkiye'nin sınırlarını değiştirdi. Türkiye şu anda IŞİD ile PYD ile mi sınır, PKK ile mi sınır, El Kaide ile mi sınır, Esat'la, Suriye ile mi sınır, belli değil. Türkiye'nin sınırları belli değil. Kıbrıs, bu yolsuzluk, hırsızlık ortamında elden gidiyor. Kayseri Meydanı'nda 'PKK ile görüşen şerefsizdir' demişti. Ben de geçenlerde Kayseri'ye gittim. O şerefsizdir lafı meydanda asılı duruyordu. Ben de 'Sahibi gelsin alsın' dedim" diye konuştu.
CHP'li Muharrem İnce daha sonra Kumluca Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde partisinin Belediye Başkan adayı İsa Güzel'i tanıttı. Yaklaşık 5 bin kişinin toplandığı meydanda konuşan İnce, vatandaşlardan CHP'li adaylara oy vermelerini istedi.

AA(SU/CK) (FOTOĞRAFLI)