YALOVA’da konuşan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, bakanların istifalarını değerlendirdi. İnce, “İstifa etmesi gereken kişi Başbakan'ın kendisidir, bir numaradır” dedi.
Partisinin Yalova Belediye Başkan Adayı Vefa Salman’ın seçim irtibat bürosu önünde yaklaşık 200 partiliyle bir araya gelen Muharrem İnce, burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı. İçişleri Bakanı Muammer Güler, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın istifasıyla ilgili değerlendirme yapan İnce, şöyle konuştu:
“Bu gecikmiş bir istifadır. 17 Aralık günü olmalıydı. 17 Aralık’ta Başbakan dahil hepsinin istifa etmesi lazımdı. Erdoğan Bayraktar’ın, ‘Her şeyi Başbakan’ın bilgisi dâhilinde yaptık’ açıklaması manidardır. Bu çok önemlidir. 76 milyon bunu takip etmelidir. Bir numarayı göstermiştir Erdoğan Bayraktar. ‘Bir numara bu’ demiştir. Yapılması gereken iş, Erdoğan Bayraktar nasıl bakanlıktan, milletvekilliğinden istifa etmişse ki o milletvekilliğinden istifa biraz tartışmalı, çünkü Genel Kurul’un onayı lazım bu konuda, Genel Kurul'da çoğunluk onlarda olduğuna göre kabul edecekler mi bilmiyorum; istifa etmesi gereken kişi Başbakan’ın kendisidir, bir numaradır. O zaman işler yoluna girmeye başlar ama artık mızrak çuvala sığmıyor. İş rayına girmiştir, bunları göndereceğiz.”
AYAKKABICIDAN KUTU İSTEDİ
CHP’li Muharrem İnce açıklamanın ardından partililerle esnaf ziyaretinde bulundu. Bir ayakkabı mağazasına giren İnce, buradan ayakkabı kutusu istedi. İnce ile ayakkabıcı arasında geçen ve gülüşmelere neden olan diyalog şöyle gelişti:
İnce: Ayakkabı kutusu var mı?
Esnaf: Var, ne kadar isterseniz?
İnce: Dolar koyacağım içine de ne yapacağımı sormuyorsun o paralarla.
Esnaf: Atatürk’ün resmi olan Türk paralarını koyalım.
İnce: İmam hatip yaptıracağım da dolar koyacağım.
Muharrem İnce, ardından Gazipaşa Caddesi güzergâhı boyunca yürüyerek Suwon Parkı’nda partililerle hatıra fotoğrafı çektirdi.