Mehmet Akif AVŞAR/ BAYINDIR,(İzmir),() - İZMİR Bayındır'da, CHP İlçe Gençlik Kolları üyeleri, Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki maden faciasında ölenleri mum yakarak andı.
CHP Bayındır İlçe Teşkilatı bahçesinde, Soma'da ölen madenciler, fotoğraflarının bir panoya asıldı. Her iki tarafına, 'Yanan bizdik sen kömür mü sandın' ve 'Maliyeti düşürdüğüne değdi mi?' yazılı dövizler yerleştirildi. Panonun önüne dökülen kömürlerin üzerinde ise mum yakılarak, Soma'da yaşamını yitiren 301 madenci anıldı. CHP Bayındır Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Ali Okkalı, "Soba facialarına alışmıştık, ama Soma faciası çok ağır geldi. Hayatını kaybeden kardeşlerime Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyorum. Bu facia ihmallerden dolayı meydana geldi. Ülkemizde işçiye verilen değer ortadadır" dedi.
Saygı duruşu ile başlayan programda şiirler okundu, facianın görüntülerinden oluşan slayt gösterimi yapıldı. Duygu dolu anların yaşandığı anma programı, katılımcılar tek tek söz alıp, faciadan duydukları üzüntülerini dile getirmesiyle sona erdi.

MAA (YY/RT) (FOTOĞRAFLI)