BURSA, () - CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, Bursa kamuoyunun ve tüm Bursasporluların itirazlarına rağmen Atatürk Stadı, Atatürk Spor Salonu, Atatürk Kapalı Yüzme Havuzu ve Atatürk Anadolu Lisesi’nin yıkımına ilişkin plan değişikliği kararının Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçirilmesini eleştirdi. Demiröz, "Kimi tarihi niteliği olan bu 4 yapıyı yıkmaktaki amaç bir meydan yaratmak değil, değiştirmeye cesaret edemedikleri 'Atatürk' ismini binaları yıkarak ortadan kaldırmak ve meydan adı altında yine birilerine rant alanı yaratmak" dedi. 
Projenin bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda adım adım ilerletildiğini kaydeden Demiröz şunları söyledi:
"Atatürk Stadı’nın yıkılmasını Bursa’da neredeyse kimse istemiyor. Cumhuriyet dönemi mimarisini de içeren stadyum, birçok Bursalının anılarıyla donatılmış ortak bir değer niteliği taşıyor. Bursaspor’un şampiyonluğuyla Türk spor tarihine de geçmiş olan Atatürk Stadı’nı yıkmanın kabul edilebilir bir tarafı bulunmuyor. Bunu ne Bursalılar ve Bursasporlular, ne de tarih affeder. Burada amaç bir meydan yaratmak değil, değiştirmeye cesaret edemedikleri 'Atatürk' ismini binaları yıkarak ortadan kaldırmak ve meydan adı altında yine birilerine rant alanı yaratmak. Bu uğurda Bursa’nın ve Bursaspor’un tarihini de yıkmaya hazırlar."
BÖLÜKBAŞI’NI KUTLADI
Bursaspor’un birkaç gün önce Genel Kurul gerçekleştirdiğini anımsatan İlhan Demiröz, Bursaspor Başkanlığı’na seçilen Recep Bölükbaşı ve yeni Yönetim Kurulu’nu dakutlayarak görevlerinde başarı diledi. Yeni yönetimin Bursasporlu'ların Atatürk Stadı ile ilgili hassasiyetlerine karşı duyarsız kalmayacağına ve konuyu sahipleneceğine inandığını ifade eden İlhan Demiröz, Bursa kamuoyunu ve Bursasporluları bir araya gelmeye ve bu yıkımı durdurmaya çağırdı.

CE(FK/COŞ) (FOTOĞRAFLI)