CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Muğla’nın Bodrum İlçesi’ndeki tarihi 8 yel değirmeninin bulunduğu Değirmen Burnu mevkiinde, doğal ve arkeolojik SİT alanı yanındaki mülkiyeti özel bir kişiye ait 35 dönümlük araziye 20 lüks taş ev yapımı için inşaat çalışması başlatılmasıyla ilgili, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi.
Milletvekili Demir, 25 Ocak 2014 tarihinde Değirmenler Burnu’nda yapılan inşaat hakkında yerel basında bazı iddialara yer verildiğine dikkati çekip, önergesinde şunları kaydetti:
"Bodrum değirmenleri yok olmasın? başlıklı habere göre, Bodrum’un yıllardır korunan, şehrin simgesi haline gelmiş dünyaca ünlü değirmenlerini içinde barındıran bir nokta daha betona teslim oluyor. Bodrum panaromasının en iyi izlendiği yerlerden biri olan ünlü Değirmenler Burnu’nda başlayan inşaat, yarımada halkının tepkisini çekerken, çevreciler özel mülkiyet üzerinde devam eden yapılaşmayı durdurmanın bir yolunu arıyor. İlk olarak Gazeteci Can Pulak’ın gündeme getirdiği otel inşaatını, Başbakan’ın eşinin akrabası olarak bilinen, Ak Parti Muğla İl Yönetim Kurulu üyesi müteahhit K.E.  yapıyor. Doğal SİT alanı olan Değirmenler Burnu’nda Bodrum Belediyesi tarafından yüzde 9 inşaat izni verildiğini, bu iznin de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandığını söyleyen K.E., haberdeki açıklamasında, 'SİT kararında bir değişiklik yok. Tepeye otel değil, 20 taş ev yapacağız ve orayı güzelleştireceğiz. Toplam bin 300 metrekare içinde yer alacak evler, 120 metrekarelik tabana oturacak ve tek katlı olacak. Seyir terasları yapacağız. Evlerin hepsi, yolun 6 metre altında kalacak' diyor."
Demir önergesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce’den, “Söz konusu iddialar doğru mudur? İnşaat bakanlığınızın bilgisi dahilinde midir? İnşaatın yapıldığı alan koruma altında değil midir? Koruma altında olan alanlara dair herhangi bir denetim yapılmakta mıdır? Koruma altında olan bir alana inşaat yapılması için nasıl izin alınmıştır? Değirmenler Burnu’nun yok olmaması için herhangi bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz” sorularına yanıt vermesini istedi.