Yavuz KUŞDEMİR/ UŞAK, () - CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan, partisinin Uşak Belediye Başkan Adayı Bülent Yazgan’a seçim çalışmalarında destek vermek için kente geldi. Bilgehan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimi kaybetmekten değil, hesap vermekten korktuğunu söyledi.
CHP Uşak İl Binası’nda partililere seslenen Gülsün Bilgehan, dedesi İsmet İnönü’nün hayatından örnekler vererek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yüklendi. 30 Mart yerel seçiminde dünyanın Türkiye’den bir değişim ve bir ders verme beklediğini ifade eden Bilgehan, “Padişahlıktan demokrasiye geçmiş bir milletiz. Padişahlık döneminin son yıllarındaki baskıcı ve otoriter dönemi bizlerin büyükbabaları ve büyükanneleri aşmış. Biz de şu anda başımızda bulunan otoriter, kendisini sultan zanneden, hiçbir şekilde birlikte yaşadığı insanların düşüncülerini önemsemeyen, dünyanın da hayretle izlediği başbakandan kurtulmamız gerekiyor. Recep Tayyip Erdoğan’ın gitme zamanı geldi. O zaten seçimi kaybetmekten değil, hesap vermekten korkuyor” dedi. Türkiye’de bir demokrasi mücadelesi verildiğine dikkat çeken Bilgehan, “Türkiye’nin ileriye bakması gerekiyor. Ama ne yazık ki özellikle son yıllarda bu ülkenin başbakanının, insanları bölmek, eski davaları ortaya çıkarmak, hatta yeni kan davaları yaratmak için bir uğraş verdiğini görüyoruz. Türk halkı bunu hak etmiyor. Biz nerelerden nerelere geldik. Zaman, verilen mücadeleleri bilmek ve ileriye bakmak zamanıdır. Ülkemize baktığımızda dünyanın 17'nci büyük ekonomisi diyoruz. Aslında bu sıralama 30 yıl öncede aynıydı. Dünyanın ilk 20 ekonomisine girmek önemli ama son 12 yılda daha da ileriye gitmemiz gerekirdi” diye konuştu.
Sosyal paylaşım sitelerindeki engellere de değinen CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan, “Türk halkının yüzde 45’i sosyal paylaşım ve iletişim araçlarını kullanıyor. Twitter'ı yasaklamak, 1950’li yılların sonunda gazetelere uygulanan sansüre benziyor. O dönemde sansürden dolayı gazeteler beyaz sayfalarda ya da beyaza boyanmış sansürlenmiş haberlerle çıkardı. Bütün bunları biliyoruz. Tarihi yeniden yazmak mümkün değil. Bu hükümetle ilgili biz gerçekleri bildiğimiz için hakaret ve yalanlarına tahammül ediyoruz. Biz onların söylediklerinin doğru olmadığını bildiğimiz için tahammül ediyoruz. Demokrasiye inandığımız için tahammül ediyoruz.”
CHP’nin seçmenlere ve Türk halkına güvendiğini sözlerine ekleyen Bilgehan, “Bu seçim bir yerel seçim değil, Türkiye’nin kader seçimidir. Bu seçim bir demokrasi sınavı olacak. Bu seçimler, bizlere Türkiye’de yaşayanlara şunu gösterecek. 12 yıllık iktidar halkın güvenini ve desteğini alarak gelmişti. Hangi koşullarda gelirlerse gelsinler her iktidarın bir gidişi var. 1946’dan sonra çok partili sisteme geçilmeye çalışıldığında İsmet İnönü’yü çok eleştirmişler. Demokrasi ve seçimler değişim demektir” dedi.

YK(İÖ/CK) (FOTOĞRAFLI)