EDİRNE Belediye Başkanı CHP’li Hamdi Sedefçi, Kaleiçi semti Maarif Caddesi’nde yaptıkları kaldırım yenileme çalışmalarının Edirne Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından projesi olmadığı gerekçesiyle durdurulduğunu söyledi. Bu duruma tepki gösteren Sedefçi, "Ben hayatımda ilk defa kaldırım için proje istendiğini duyuyorum. Kaldırımda proje olmaz. Benim işim inşaat mühendisliği şimdi proje yapacağız ama kaldırım için nasıl proje yapılır onu da bilmiyoruz" dedi.
Edirne Belediye Başkanlığı geçen ay asfaltını yenilediği Kaleiçi semtindeki bazı kaldırımların yeniden yapılması için çalışmalara başladı. Yaklaşık 2 hafta süren çalışmaların ardından Edirne Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, kendi binaları önünde de süren çalışmanın izinsiz yapıldığını belirterek çalışmalarının durdurulmasını istedi.
TABELA ASIP TEPKİ GÖSTERDİ
Edirne Belediye Başkanlığı’na gönderilen yazıda kaldırım yapılması için kendilerine başvuruda bulunulmadığı ve projesinin bulunmadığı ifade edildi. Bunun üzerine Edirne Belediyesi, birçok tarihi evinde bulunduğu Maarif Caddesi’nde yeniden düzenlenen kaldırım çalışmalarını durdurdu. Ayrıca cadde üzerindeki aydınlatma lambalarının bulunduğu direklere de 'Anıtlar Kurulu yazısına istinaden çalışmalar durdurulmuştur' yazılı tabelalar astı.
KALDIRIMIN PROJESİ Mİ OLUR?
Edirne Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun kararına tepki gösteren Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, ilk kez kaldırımlar için proje istendiğini söyledi. Sedefçi, "Kaleiçi bölgesinde daha önceki süreçte asfalt çalışması yaparak tamamladık. Bazı caddelerde kaldırım çalışması başlattı. Yaklaşık 1 aydır bu çalışmaları sürdürüyoruz. Anıtlar kurulu kaldırım çalışmalarını görerek kendilerinden izin alınmadığını söyledi ve durdurdu. Kaldırım yapıyoruz arkadaşlar, bir şey yapmıyoruz. Bozulan yerleri yapıyoruz, bazılarını da yeniliyoruz. Ben hayatımda ilk defa kaldırım için proje istendiğini şuanda görüyorum. Bir kurul Edirne Belediyesi’nden kaldırım projesi istiyor. Yazık günahtır ya insanlar yürüyorlar orada. 6 Kasım’daki kurul toplantısına kadar çalışmaları durdurdular. Bunu durduran Edirne Belediyesi değil, bugüne kadar da bitirilecekti, 2 günlük işimiz kalmıştı. Kurulun sayesinde iş durdu. Şimdi kurulun kararını bekliyoruz. Kaldırımda proje olmaz. Benim işim inşaat mühendisliği, şimdi proje yapacağız ama kaldırım için nasıl proje yapılır onu da bilmiyoruz. Edirne halkı lütfen bizi bağışlasın" dedi.
Yaklaşık 600 metre uzunluğundaki caddede yolun iki tarafındaki kaldırım çalışmalarının durması yayaları olumsuz etkiledi. Tek yönlü trafiğe açık olan caddede taş ve toprakların arasından geçenler yürümekte zorlanıyor.