BALBAY FOÇA'DA

İzmir'in ilçelerinde ziyaretlerde bulunan İzmir CHP Milletvekili Mustafa Balbay, Dikili'nin ardından Foça'ya geçti. Beraberindekilerle saat 20.00'de ilçeye gelen Balbay'ı partililer karşıladı. Mustafa Balbay, Reha Midilli Kültür Merkezi'nde partililerle biraraya geldi.

Salondakilere seslenen CHP Foça İlçe Başkanı Günal Biçer, 4 ay önce Silivri'den Balbay'ın kendisine bir mektup gönderdiğini ifade etti. Evinde sakladığını söylediği "Özgürlükte omuz omuza olacağımız, tüm Türkiye'yi Foça'mız gibi aydınlık yapacağımız günlerin özlemiyle. Kardeşiniz Mustafa Balbay" imzalı mektubu okudu, sahneye Balbay'ı çağırdı. Silivri Cezaevinde yüzünden yaralanan Behice Kaya'yı işaret eden Balbay konuşmasına "Başta Behice kardeşimiz olmak üzere karda, kışta, yağmurda, Silivri yollarında bizi yalnız bırakmayan herkese selam olsun" diyerek başladı. Konuşmasını Balbay, "Çocuklarım tüm Türkiye'nin gözü önünde acıyla büyüdü. Çocuklardan çok şey öğrendim. Çok kişi bir yol tercihi yapar. Ya bir mücadelenin içinde olur, ya da ailesiyle. Ben ikisinden de vazgeçmeyeceğim. Onlar ailem, sizler benim sosyal aşkımsınız. Hapishaneden ya çürüyerek ya yürüyerek çıkarsınız. Ben size koşarak çıktım" diye sürdürdü. Uğur Mumcu'yu hatırlatan Balbay, onlara borçlu olduklarını ve bu borcun ancak onların fikirlerini iktidara taşıyarak ödenebileceğini söyledi. Konuşmasına Mustafa Balbay şöyle devam etti:

"Mesleki doğum yerim İzmir. Atilla Sertel, Ali Ekber Yıldırım, Atilla Köprülüoğlu ile birlikte spor sahalarından ara sokaklarına kadar İzmir'i karış karış dolaştım. Haber yaptım. Ama artık sorunları anlatan olarak değil çözmek için karşınızdayım. Ankara'da eskiden derin devlet tartışması vardı. Ama şimdi ortada paralel devletten, eşkenar devlete, geometrik şekil olarak söylersek yamuk devlete kadar her şey var. Ortada devlet bırakmadılar. Ama demir parmaklıklar ardında da umudu yitirmedim. Halkla birlikte yeniden halkın iktidarını kuracağız. Mustafa Kemal'in Türkiye'sini 21'inci yüzyılda da yaşatacağız."

Tahliyesinin ardından 48 günü geride bıraktığını söyleyen Balbay, "Bugün özgürlüğümün 48'inci günü, ama 71'inci kez mikrofon elimde. Durmayacağım. Ege şivesiyle dersek bunu saymeycem. Foça'ya günbatımı için tekrar geleceğim" diye konuştu. İlhan Selçuk'un `Solcu Solcu'nun Kurt'u olmasın' sözlerini hatırlatan Balbay, Atatürk'ün `Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla yorulmazlar' sözüyle de konuşmasını bitirdi. CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay Foça'dan ayrılıp Aliağa'ya gitti.

Seyfi GÜL / FOÇA (İzmir) (), ()