Akif ARICI/ANTALYA, () - ANTALYA'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel hakkında Facebook'ta paylaşımda bulunan Kepez Belediyesi Meclisi üyesi adayı CHP'li Eren Kurt gözaltına alındı ve 12 saat sonra serbest bırakıldı.
Sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki paylaşımından dolayı Menderes Türel'in 'iftira' ve 'devlet büyüklerine hakaret' iddiasıyla hakkında şikayette bulunduğu Eren Kurt'un evinde arama yapılarak bilgisayarına ve cep telefonuna el konuldu. Dün gece saat 22.30 sıralarında gözaltına alınıp Emniyet Müdürlüğıü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi'nde sorgulanan Kurt, sağlık kontrolünün ardından sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. CHP İl Gençlik Kolları eski Başkanı olan 28 yaşındaki Eren Kurt, saat 10.30 sıralarında savcılıktaki sorgusunun ardından serbest bırakıldı.
Adliye çıkışında partililerin alkışlarla karşıladığı Eren Kurt, Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel hakkında Facebook'ta paylaşılan birkaç fotoğrafı kendisinin de paylaştığını söyledi. Kurt, şunları söyledi:
"Bununla ilgili bir arama gerçekleştirildi evimde. İfademin ardından gözaltına tutuldum. Paylaşımın içeriği hepinizin bildiği gibi, Menderes Türel'in Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemindeki yolsuzluk iddialarıyla ilgili olan belgelerdir. Cep telefonla paylaşım yaptığımı söylememe rağmen kız kardeşimin ödev yaptığı bilgisayarı dahi aldılar. Bu kadar korku içerisine düşmüşler."
Eren Kurt'un avukatı Kadir Çetinkaya ise yaptığı açıklamada, "Önümüzde bir yerel seçim var belediye meclis üyesi adayı arkadaşımız hakkında Menderes Türel şikayette bulunmuş. Sosyal medyada dönen, binlerce insanın paylaştığı yerel ve ulusal basında yer alan bilgileri paylaşması sebebiyle hakkında şikayette bulunuldu. Bütün bunların ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerekirken, maalesef savcılık soruşturmasına konu oluyor" dedi.

AA(SU/ESM) (FOTOĞRAFLI)