CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Denizli Merkezefendi İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, AK Parti’nin kış mevsimi geçmesine karşın seçimlere bir hafta kala seçmeni etkilemek için kömür dağıtmaya başladığını iddia etti.
Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, vatandaşların ihbarı üzerine kömür dağıtımının yapıldığı Sümer Mahallesi’ne gidip, dağıtılan kömür torbalarını fotoğrafladıklarını soyledi. Yurtseven, kömürlerin bulunduğu yerlerde yetkililerin ortadan kaybolduğunu ve sorumlu kimseyi bulamadıklarını belirtip, “Kömürlerin fakir ve yoksul ailelerden çok daha önceden belirlenen AK Parti’ye oy verecek vatandaşlara dağıtıldığı yolunda duyumlar aldık. Siyaset bu kadar çirkefleştirilmez. Seçmen bu kadar kobay gibi görülmez. Bunların tümünü AK Parti iktidarında gördük” dedi.
Kömür torbalarının üzerinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın adının yazıldığını, böylelikle yardımın AK Parti Hükümeti tarafından gerçekleştirildiği izleniminin verildiğini ifade eden Yurtseven, “Rüşvet, yolsuzluk ve hırsızlık bataklığında çırpındıkça çırpınan AK Parti, seçmeni etkilemek için yeni bir hileye daha başvurmuştur. Kış mevsimi bitti, yaz mevsimi başlıyor. Seçim öncesi kömür dağıtmak hangi ahlakla bağdaşır. İktidar oy devşirmek ve vatandaşı kandırmak için her türlü yola başvuruyor. Bu ahlaksızca girişime kim dur diyecek. Utanması gereken yüzler neredeyse astar olmuştur. Denizli’de seçimi kaybedeceğini anlayan AK Parti bu gidişle seçmene para da dağıtırsa kimse şaşırmasın' dedi.
Yurtseven açıklamasını, “AK Parti’ye kömürle kanma seçimden sonra cayır cayır yanma” diyerek, bitirdi.

RÇ(İÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)