Elvan EZBER İSTANBUL, ()  CHP İstanbul milletvekili, CHP Üsküdar Belediye Başkan adayı emekli müftü İhsan Özkes, ülkenin zor günlerden geçtiğini kutuplaşma olduğunu belirterek, "En çok üzerinde durduğu projem, gönülleri yapma, Üsküdar kardeşlik projesi" dedi.

İhsan Özkes, bugün ilçede Tanzim Çarşısı'nda esnafı dolaştı. Alışveriş yapan vatandaşları dinleyen Özkes, rastladığı belediye çalışanlarına da "kolay gelsin" dedi. Özkes, Belediye başkanı adayı olmasından projelerine kadar yapacaklarını şöyle anlattı.

"Üsküdar Belediye Başkanı olduğumda AKP'liler diyecek ki 'Bu bizim müftümüz. Biz bunun arkasında namaz kıldık. Bize vaaz etti. Camiden, cemaatten tanıyoruz' diyecekler ve yabancılık çekmeyecekler. MHP'lisi de Saadet Partilisi de eski DYP ve ANAP'lılar da tanıyorlar. CHP ve DSP'den sorunum yok. Mevlana'nın yolunda giden bir kişi gibiyim. Allah'ın kulları arasında ayrım yapmıyorum. En çok üzerinde durduğum proje gönülleri yapma projem. Üsküdar kardeşliği projesi. Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Gerginlik hat safhada kutuplaşma var. Ötekileştirme ayrıştırma var. Olaylarda ölen iki yavrumuz üzerinden bile siyaset yapılıyor. Camilerde cemaatler arasında ayrıştırma söz konusu. Ülkemiz bu kadar ayrıştırmayı bu kadar kutuplaşmayı kaldıracak durumda değil. Mutlaka rahatlama gerekiyor. Rahat bir nefes almak gerekiyor. Bunun da demokratik çözümünün sandıkta bulunması gerekiyor. Umuyorum ki insanlar iradelerini ortaya koyacak ve bir değişim olacak. İstanbul'da Mustafa Sarıgül, Üsküdar'da İhsan Özkes belediye başkanı olacak, böylelikle burada bir kardeşlik tesisi olacak. Yani Üsküdar Belediyesi halkın belediyesi olacak. Üsküdar Belediye başkanlık makamının kapısını sökeceğim. Çünkü Belediye Başkanlığında oturmayacağım. Şimdi nasıl sokaklardaysam belediye başkanı iken de halkımızın sorunlarını çözmek için çalışacağım"

 

ORGANİK PAZARLAR OLACAK, UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE EDECEĞİZ

Özkes, Üsküdarlıları rahatlatacak olan ve "41 kere Maşallah" dediği 41 projesinden öne çıkanları ise şöyle anlattı.

"Üsküdar'ı rahatlatacak projelerin başında 2B sorunu geliyor. Bahçelievler ve Yavuztürk Mahallelerinde özellikle. Bunun dışında trafik sorunu çok önemli. Beykoz'dan Üsküdar'a kadar trafik çekilmez bir hal alıyor. Halbuki yanıbaşımızda bir deniz ve boğaz var bunu etkinleştirmemiz gerekiyor. Bunun dışında ücretsiz dar gelirli aileler için kreş projemiz var. Ayrıca umumi tuvaletlerin tamamını ücretsiz yapacağız. Tuvaletlerde çalışanların ücretlerini belediye karşılayacak. Temizliğini de belediye yapacak. Üsküdar sınırlarındaki bütün tuvaletler ücretsiz olacak. Organik pazarlarımız olacak ve uyuşturucuyla mücadele edeceğiz"

EE (MK) (FOTOĞRAF)