Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, darbe girişiminin ilk günlerinde güvenlik ve olası provokasyonlar nedeniyle kitlesel şekilde alanlara çıkmadıklarını belirterek, "24 Temmuz Pazar günü yüksek katılımın olacağı coşkulu bir miting gerçekleştirilecek. Mitinge sadece CHP’lilerin değil, 'Burada demokrasi derdim var. Ben daha özgür bir ülkede yaşamak istiyorum’ diyen her siyasi düşüncedeki insanlar buraya geleceklerdir" dedi.

Tekin, Şişli Belediyesi Başkan Yardımcısı Cemil Candaş için düzenlenen törenin ardından, CHP'nin düzenlemeyi planladığı "Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi" hakkında AA muhabirine değerlendirmede bulundu.

Taksim Meydanı’nda düzenleyecekleri mitinge çok yüksek düzeyde katılım olacağına inandığını söyleyen Tekin, "Demokrasi ve özgürlük konusunda Cumhuriyet Halk Partisi’nin hassasiyetini toplum çok iyi biliyor. Yıllardır, bu konuda mücadele veren bir siyasi partiyiz. Aslında hem güvenlik hem de olası provokasyonlar nedeniyle ilk günlerde kitlesel olarak meydanlara çıkamadık" diye konuştu.

Genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun alanlara çıkma yönünde bir talebi olduğunu ancak güvenlik sorunları nedeniyle bunu bir süre ertelediklerini aktaran Tekin şunları kaydetti:

"Pazar günü çok coşkulu, herkesin kendisini ifade edebilecek ve demokrasiye sahip çıkabileceği bir miting olacak. Mitinge sadece CHP’lilerin değil, 'Benim, burada demokrasi derdim var. Ben daha özgür bir ülkede yaşamak istiyorum' diyen her siyasi düşüncedeki insanların buraya geleceklerdir. Herkese katılım çağrısında bulunuyorum."

Tekin, mitingi alanına partilerin bayrak ve flamalarıyla değil, Türk bayraklarıyla katılımın olması için hassasiyet gösterileceğini vurguladı.

Şişli Belediyesi Başkan Yardımcısı Candaş'ın katledilmesine de değinen Tekin sözlerini şöyle tamamladı:

"İstanbul ve benzeri kentlerde imar çeteleriyle mücadele etmek çok zordur. Sevgili kardeşimiz Cemil Candaş ne yazık ki, bu imar çetelerinin kurbanı olmuştur. Çünkü başka bir nedeni ve gerekçesi yoktur. Kimse ile husumeti olan bir insan değildi. Rant ile uğraştınız mı, bedeninizle bedel ödüyorsunuz. Yargının bu işin üstesinden geleceğine inanıyorum."