Ümit KOZAN/SOMA (Manisa), () - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Soma'da maden faciasında yakınlarına ulaşamayanlar için kayıp bürosu açtıklarını söyledi.
CHP Soma İlçe Teşkilatı, kömür madeninde yaşanan facianın ardından yakınlarına ulaşamayanlara yardımcı olmak ve ölen işçilerin kesin rakamlarına ulaşmak için kayıp bürosu oluşturdu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya, Manisa İl Başkanı Hasan Cahit Kaplan ve Soma İlçe Başkanı Murat Bayramoğlu'nun koordinasyonunda çalışan kayıp bürosu çalışmalarına başladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya, oluşturulan kriz masasıyla ilgili bilgi verirken şunları söyledi:
"Dünya tarihine geçen böyle acı bir durumla karşı karşıyayız. Söyleyecek söz bulamıyoruz. 787 madencinin içeride olduğu söyleniyor. Rakamlar arasında çelişkiler olduğu tüm Soma halkının dilinde dolaşıyor. 787 madencinin ismine ulaşmaya çalışıyoruz. Bakanlık sadece ölen işçilerin isimlerini açıklıyor. Şu ana kadar 300'e yakın cenaze ismi açıklandı ve ailelerine teslim edildiği söyleniyor. Aileleri geziyoruz, gezdiğimiz aileler de muhakkak ki şehit madenci aileleriyle de karşılaşıyoruz. Şehit madenci ailelerinden bazıları yakınlarına hala ulaşamadıklarını belirtiyorlar. Bundan dolayı CHP Soma ilçe başkanlığımızda 'Kayıp Madenci Ofisi' açmaya karar verdik. Hiçbir şeyin karartılmasını istemiyoruz. Söylentilerin doğru olduğuna inanmak istemiyoruz. Bunun için bütün madencilerin eşlerine, yakınlarına ve dostlarına çağrı yaptık, ofisimize başvurmalarını istiyoruz. CHP olarak tüm kayıp madenci şehitlerimizi bulmak için takibimizi sürdüreceğiz ve sonuçları da tüm vatandaşlarımızla paylaşacağız."

ÜK (HT/AK) (FOTOĞRAFLI)