CHP, İzmir’in Selçuk ve Menderes ilçesinde seçim sonuçlarına belgeli itiraz etti. İlçe seçim kurullarına yapılan hem sandıklardaki sayımlarla ilgili hem de seçmen bazında asker, hükümlülere oy kullanıldığına dair itirazlar 2 gün içinde karara bağlanacak.
Selçuk ve Menderes’te seçim sonucu İlçe Seçim Kurulu’nun itirazlarla ilgili yapacağı değerlendirmelere göre kesinlik kazanacak. CHP, Ak Parti’nin az farkla kazandığı bu iki ilçede hazırladığı kapsamlı itiraz dosyalarını bugün teslim etti. Menderes’te 209 sandıktan 83’ünde, Selçuk’ta ise 93 sandıktan 70’inde itirazda bulunuldu.
CHP İzmir milletvekili Musa Çam, yaptığı açıklamada “Selçuk’ta İlçe Seçim Kurulu’nun açıklamış olduğu geçici seçim sonuçlarına bugün itiraz ettik. İlçe Örgütümüz, Parti Meclisi eski üyemiz Sabri Ergül ve İl eski Yöneticimiz Avukat Mehmet Türkbay ile birlikte hazırladığımız 70 itiraz dilekçemizi, belgeleri ile birlikte İlçe Seçim Kurulu’na teslim ettik. İlçe Seçim Kurulu’nun haklı itirazlarımızı değerlendirerek adil bir karar vereceğine inanıyoruz” dedi. Çam, sandık bazında oy sayımıyla ilgili yaptıkları itirazların yanısıra seçimde asker, hükümlü ve oy verme yeterliliği olmayan bazı kişilere oy kullanıldığına dair tespitleri de İlçe Seçim Kurulu’na bildirdiklerini açıkladı.

UB(İÖ/AK)