İSTANBUL,()  CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na verdiği yazılı soru önergesi ile içme sularındaki "koliform" adlı bakteriyi sordu. Mahmut Tanal’ın Sağlık Bakanı'na yönelttiği sorular şöyle:
"İçme sularında “koliform” adlı bakterinin olduğu iddiaları doğru mudur? “Koliform” adlı bakteri içme sularına nasıl karışır? Çoğunlukla lağım sularının içme sularına bulaşması sonucu bu bakterinin içme sularına karıştığı iddiası doğru mudur? Lağım suyu, içme suyuna nasıl bulaşabilir? Burada ağır bir ihmal yok mudur? Şayet iddialar doğru ise, sorumlular hakkında bugüne kadar herhangi bir işlem başlatılmış mıdır?
“Koliform” adlı bakterinin özellikle mide bağırsak sisteminde rahatsızlıklara; tifo, kolera, hepatit, dizanteri gibi enfeksiyonlara sebep olduğu doğru mudur? Bugüne kadar içme suyundan etkilenerek sağlık kuruluşuna başvuran vatandaşlarımız var mıdır?
Uygun dönemde, doğru tedavi gerçekleştirilmediği takdirde, “koliform” adlı bakterinin özellikle bebeklik çağındaki çocuklarda ölümle sonuçlanabilecek kadar tehlikeli olduğu doğru mudur? Bugüne kadar bu sebeple hayatını kaybeden çocuk var mıdır?
Herhangi bir sebeple mikrop bulaşmış suyu, rengi, kokusu ve tadı ile anlamak mümkün müdür? Mümkün değilse vatandaşlar bu konuda bilinçlendirilmiş midir? Vatandaşlara musluk suyunu kullanmamaları veya kullanacaklarsa nasıl dezenfekte edeceklerini anlatma maksadıyla hiçbir girişimde bulunulmuş mudur? Yoksa vatandaşlarımız göz göre göre devlet eliyle zehirlenmekte midir?"