Seyfi GÜL/ FOÇA,(İzmir),() - CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, seçim çalışmaları kapsamında partisinin adaylarına destek için İzmir'in Foça İlçesi'ne geldi. Büyük ilgiyle karşılaşan Balbay'ın konuşma yapacağı salon yetersiz kalınca toplantı sokağa taştı.
Partisinin yerel seçim çalışmaları için CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Ülkümen Rodoplu ve beraberindekiler ile Foça'ya geldi. Otobüs terminali önünde tezahüratlarla karşılanan Balbay, Sevgi Yolu'nu yürüyerek ve esnafla selamlaşarak geçti. Reha Midilli Kültür Merkezi'nde yapılması planlanan konuşma, yoğun ilgi nedeniyle dışarı alındı. Kültür merkezi önünde vatandaşlara seslenen Balbay "Foça'da iş bitmiştir. Oy oranımız yüzde yetmiştir. Bu iktidarı değiştirmek için millete, hükümet olacak bir alternatif göstermek gerekmektedir. Bu nedenle tüm diğer görüşteki vatandaşlar CHP çatısı altında birleşmelidir" dedi.
Balbay'ın konuşması, 'Mustafa Kemalin Askerleriyiz', 'Gençlere Yol Verin İktidara Gidelim', 'İnadına Sol İnadına CHP', 'Gün Gelecek Devran Dönecek, AKP Halka Hesap Verecek', 'Hırsız Tayyip' sloganları nedeniyle sık sık kesildi. Balbay, kalabalağa üç hırsıza soyulan 70 kişilik grubun öyküsünü anlattı. "Onlar üç kişi beraberdi, biz yetmiş kişi yalnızdık" diyen Mustafa Balbay şunları söyledi: "Bu yerel seçim iki anlam taşıyor. Bir yerelde kimi başkan görmek istiyorsunuz. İki bu ülkenin yönetimini onaylıyor musunuz? Onaylamıyor musunuz? Bu kabusun bitmesini istiyorsanız oylarınızı CHP'de bileştireceğiz. Oylarınız hükümete güvenoyu anlamını taşıyacaktır. Onlara bir kırmızı kart gösterin. İstemeye istemeye CHP'ye sözünü duyduğunuzda, ana hatlarıyla bugünkü iktidarı anlatın. Öyle bir Başbakan var ki 'Dünya bana vız gelir. Twitter miwitter dinlemem kapatırım, onu satarım, milyon dolarları alır kutularım, oğluma kızım torunlara veririm' diyor. Birinin buna dur demesi, hayır demesi lazım. Biz buna talibiz. Bu günkü ortaçağ karanlığına son verecek bir CHP iktidarının geldiğini müjdeliyorum sevgili kardeşlerim. İçişleri Bakanlığı artık 'Suç İşleri Bakanlığı' olmuştur. Onu tutuklayın, bunu vurun, bunu kırın. Oh ne ala. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Enerjide Tatlı Kıyaklar Bakanlığı haline gelmiştir. Bu ihaleyi şuna verin, bunu ona verin. Ulaştırma Bakanlığı 'Üleştirme Bakanlığı' olmuştur. Dolarları alın, havuz yapın, medya yapın. Dışişleri Bakanlığı, 'Düş İşleri Bakanlığı' haline gelmiştir. Kurduğu hiçbir hayal tutmamıştır. Bu Bakanlar Kurulu Tayyib'e bakanlar kuruludur. Ülkeye bakanlar kurulu değildir. İşte böyle bir ortamda biz size daha güzel bir Türkiye, Bakanların gerçekten halkın sorunlarına bakanlar olduğu, halkın telefonunun değil sözünün dinlendiği bir CHP iktidarı vaat ediyoruz. Böyle bir ortamda Gökhan Demirağ kardeşim Foça'nın sağ duyusunu ve sol duyusunu birleştirmiştir. Bu iktidar bu ülkeyi demir parmaklıklarla ördü, biz Demirağ'larla öreceğiz."
ENGİN ALAN'I HATIRLATTI
Mustafa Balbay konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Bunlar önceki gün mecliste oy çalmaya da kalktılar. CHP olarak 134 milletvekili tam kadro meclisteydik. Bir miktar MHP ve BDP'liler de gelmişti. Biz oylamada tam kadro oy kullandık. AKP'nin meclis başkanı Sadık Yakut diyor ki 'muhalefet oyları 111' İtiraz ettik. 10 dakika sonra dedi ki 'Yanlış saymışım kusura bakmayın.' Bunlar hep para saydıkları için, oy saymayı unutmuşlar. Son tape'lerle bu iktidar 'tape taklak' olmuştur. Özgürüm, ama özgürlüğüm yarımdır. Foça'daki askeri kurumlarda çalışanlarında olduğu, şu anda demir parmaklıklar ardında yatan, milletin vicdanında kabul görmemiş davalar nedeniyle hapiste yatan tüm yurtseverler, Balyoz'undan, Poyrazköy'üne kadar, Gezi Olayları'na kadar tüm yurtseverler özgür olduğu gün ben kendimi özgür hissedeceğim. Bir gün Foça'nın caddelerinde Engin Alan'la özgürce yürümedikçe biz kendimizi özgür hissetmeyeceğiz. Kimse bu iktidarın tutsağı olarak kalmamalı. İlle de bizim gibi düşünmesi gerekmez. İşte CHP bu anlayıştadır. 30 Mart'tan sonra Foça'ya yine geleceğim. Birlikte Zafer Yürüyüşü yapacağız." 

SG (KÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)