İlker KILIÇASLAN/MANİSA, ()-  CHP Manisa İl Başkanlığı, Zafer Bayramı resmi kutlamalarının dışında alternatif çelenk sunma töreni düzenledi.
CHP Manisa İl Başkanlığı'nın  Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği alternatif 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliğinde Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk bırakıldı. Törene CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, İl Başkanı Cahit Kaplan ile parti üyeleri katıldı. CHP İl Başkanı Kaplan'ın anıta çelenk bırakması ardından CHP'li üyeler saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı'nı okudu. Törenden sonra yaptığı konuşmada AK Parti iktidarı tarafından milli bayramların yozlaştırılmak istendiğini söyleyen İl Başkanı Cahit Kaplan, şöyle dedi:
"Milli bayramlarımızı her zaman kutlayacağız. Bu milli bayramlar dini bayramlarımızı kutlamanın da temelini oluşturmaktadır. AKP iktidarını milli bayramlarımızı yozlaştırmaya dönük çabalarına rağmen CHP'liler olarak bütün milli bayramlarımızı kutlama kararlılığımızı gösteriyoruz. Bundan sonraki süreçte de milli bayramlarımızı kitlelerle kutlamaya devam edeceğiz."
Çıkartılan bir yönetmelikle özellikle milli bayramlarda siyasi partilerin çelenk sunma haklarının elinden alınmasının doğru bir yaklaşım olmadığını söyleyen CHP Manisa Milletvekili Özel, şöyle dedi:
"30 Ağustos Zafer Bayramı; anlamlı ve önemli. Bir üzüntümü ifade etmem gerekirse; Milli Egemenlik Anıtı'nın önünde valiliğin, belediyenin çelengi var, bir de CHP'nin çelengi oldu. Ama mangalda Atatürk milliyetçiliğinde, milliyetçilikte kül bırakmayan partilerin ve Türkiye Cumhuriyeti'ne hükümet eden iktidar partisinin çelenkleri yok. Bunun sebebi geçmiş dönemde çıkan bir yönetmeliktir. Bu yönetmeliğe aynen uyum gösteren uysal bir muhalefet partisi ile bu yönetmelikte Atatürk'ün huzurundan kaçan iktidar partisi vardır. Bu doğru bir yaklaşım değil. Önümüzdeki süreçte bu yanlışın ortadan kalkmasını ümit ediyorum. Bugün İstanbul'da tüm partilerin aynı anda çelenk sunduğuna yönelik bir uygulamaya şahit olduk hepimiz. Bende önümüzdeki günlerde sayın valimizden randevu isteyerek, bu çelenk sunamama sebebiyle eksikliğe dikkat çekeceğim. Burada alternatif törenler düzenlemeye ve CHP'nin çelengini gelip ayrıca koymaya meraklı değiliz. Bunu bize o yönetmelik ve o yönetmeliği uygulayarak yanlış yorumlayan Manisa Valiliği yaptırmaktadır. CHP'nin dışında anıta çelenk sunan başka bir partide kalmamış. Alternatif kutlamaların ilk yıllarında 5-6 parti geliyordu. Özellikle Meclis'te grubu bulunan ve yerelde iktidar olan MHP'nin bu duyarsızlığını da kamuoyu vicdanına sunuyoruz. Bundan sonra böyle şeyler yaşamamak için resmi törenlerde hep birlikte çelenk sunduğumuz dönemlere dönmemiz gerekiyor. Aksi takdirde biz CHP olarak sorumluluğumuzu yerine getirmeye devam edeceğiz." 
CHP'liler açıklama ardından Milli Egemenlik Anıtı'nın önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

FOTOĞRAFLI