CHP Konya İl Başkanı Mevlüt Karpuz, zihinsel engelli 2 kişinin parti sandık görevlisinin tutanak tutmasına rağmen, seçmen listesinde ismi bulunduğu için oy kullanldığını öne sürdü. Karpuz, bunun içinde gerekli yasal işlemi başlatacaklarını söyledi.
Yüzde 70 zihinsel engelli raporu bulunan 21 yaşındaki Raziye Büşra Çoban , Selçuklu İlçesi Mehmet Akdoğan Ortaokulu'nda 1105 sandıkta oy kullanmaya geldiğinde, CHP sandık görevlisi bu kişinin engelli olduğunu ve oy kullanamayacağını belirterek hakkında tutanak tuttu. Ancak oradaki diğer görevlilerin, Çoban'ın, seçmen listesinde ismi olduğu için oy kullanabileceğini belirterek izin verdiği iddia edildi. Yüzde 50 zihinsel engelli raporu bulunan 30 yaşındaki Cumhur Sarıkök'ün de Meram İlçesi Mümtaz Koru İlkokulu'nda 1006 nolu sandıkta, itirazlara rağmen aynı şekilde oyunun kullandırıldığı öne sürüldü.
CHP İl Başkanı Mevlüt Karpuz, zihinsel engelli 2 kişinin oy kullandırıldığına yönelik tutanak tutulup, gerek yasal müracaatlarda bulunacaklarını belirterek, şunları söyledi:
'''Konu hakkında görevli arkadaşlarımız, bu olayı tutanağa bağladı. Gerekli işlemler yapılacak. Sonucu fazla etkilemeyen bir durum olduğu için üzerinde fazla durmuyoruz. Zaten bu seçim adaletsiz bir seçimdir. Devletin ve belediyelerin tüm imkanlarını kullanan bir aday vardı. Birde mütevazi ve kişiliğiyle uyuşan bir aday vardı. Biz bu iki adayın yarışına tanık oluyoruz. Şu an itibariyle sonuçları yorumlamak çok erken. Sonuç ne olursa, olsun ülkemiz için hayırlı olsun.''

FOTOĞRAFLI