CHP'nin 5- 6 Eylül'de yapacağı Genel Başkan ve parti üst yönetiminin belirleneceği kurultay öncesi İzmir'deki 30 ilçe başkanının 29'u Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verdi. Urla İlçe Başkanı Yusuf Baratalı'nın katılmadığı toplantıda, yeni oluşacak Parti Meclisi'nin örgütlerle yakın ve dostane iletişim kurması istendi.
CHP İzmir İl Başkanlığı'nda yapılan toplantıya, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve 30 ilçe başkanından 29'u katıldı. Urla İlçe Başkanı Yusuf Baratalı'nın katılmadığı toplantıda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tam destek verileceği açıklandı. İlçe başkanları adına açıklama yapan Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, şunları söyledi:
“Kurultay kararını doğru buluyoruz. Kılıçdaroğlu'nun, partimizi iktidar yapma yolunda verdiği çabayı takdirle karşılıyoruz. Genel başkanımızın bu kurultay ile önümüzdeki süreçte önseçimi vazgeçilmez kılacağına, tüzüğün uygulamadaki eksikliklerini gideceğine, tarım, işçi, ekonomi, kadın ve gençlik çalıştayları yaparak parti politikalarını belirleyeceğine inanıyoruz. Yeni oluşacak yönetim kademelerinin parti içi disiplin mekanizmasını çalıştıracağına, emeğin, bilginin ve liyakatın daha da ön planda tutulacağına yeni bir vizyon yaratarak halkın partisi olma yolunda çalışacaklarına güvenimiz tamdır."
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, 26 Ağustos Salı günü İzmir'deki 62 kurultay delegesiyle toplantı yapacak. İl Başkanı Engin, bu kurultayda kaos değil hoşgörü olacağını belirterek, “Bu bir tasfiye, kaos kurultayı değil. Barış, hoşgörü partinin yerel seçimlere giderken bütünleşme kurultayı olacak. CHP hiçbir zaman AKP olmadı. AKP gibi olan partilerin bugün siyasette olmadığını görüyoruz. Bastırılmış, yasakçı partilerde sorun var demektir. AKP, bugün itibariyle hem partisini hem Türkiye'yi yönetmeye çalışmaktadır. CHP geçmiş birikimine uyarak, kurultayını olgunlukla tamamlayacaktır. Bir şey bekleyen yanıldığını görecektir. Yeni seçilecek Parti Meclisi'nin örgütlerle yakın, dostane iletişim kurmasını bekliyoruz. Disiplin konusunda zafiyetler var. Mutlak disiplin olmalı. Her isteyenin üye olamamasını, üyelerin sorumluluklarını yerine getirmesini istiyoruz" dedi.
“GÖNÜL İSTER Kİ OYBİRLİĞİ OLSUN"
CHP İzmir İl Başkanı Engin, Kılıçdaroğlu'nun oybirliği ile seçilmesini arzu ettiklerini, ancak oy vermeyeceğini açıklayanlara da saygı duyduklarını dile getirerek, “CHP'yi bölmeden parçalamadan daha da ileriye götürecek bir genel başkana ihtiyaç var. Genel Başkan'ın bu ihtiyacı karşıladığını görüyoruz. 2015 seçimlerinden partinin genel başkanı olarak seçime tartışmasız bir şekilde girmesini istiyoruz. Gönül isterdi ki oybirliği ile seçilsin. Oy vermek istemeyenler de var, saygı duyuyoruz. Aynı saygının bize de gösterilmesini istiyoruz. Yaftalanarak, il ve ilçe başkanlarını itibarsızlaştırarak Genel Merkez'in baskıladığını ifade etmek çok seslilik değildir" dedi.

FOTOĞRAF