İZMİR, () - CHP'nin 13 İzmir Milletvekilli yayınladıkları ortak bildiride, İzmir Valisi Mustafa Toprak ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu arasında paylaşımı tartışmaya neden olan Özel İdare mallarının belediyeye devredilmesini istedi.
CHP'nin 13 İzmir milletvekili açıkladıkları imzalı ortak bildiride Özel İdare mallarının İzmirli'nin hizmetine verilmesini istedi. Ortak açıklamada CHP'li vekiller şunları söyledi:
"Özel İdare'nin yaptığı hizmetler artık İzmir belediyeleri tarafından verilmek zorunda bırakıldığına göre, Özel İdare bünyesinde hizmet veren araç, techizat ve diğer taşınmazlar da işin doğası gereği belediyelere devredilmelidir. Bunun örnekleri Trabzon, Denizli ve Kayseri gibi illerimizde vardır. Her fırsatta milli iradenin öneminden bahsedenler, İzmirli'nin iradesini yok sayamazlar. Büyükşehir ve ilçe belediyelerinden esirgenen taşınır ve taşınmaz mallar, kapatılan beldelerin ve tüzel kişilikleri sonlandırılan köylerin malvarlıkları tartışmalarının ardında köyler hizmet beklemektedir. Konu hızla çözüme kavuşturulmalıdır ama bu yapılırken de göstermelik komisyonlar kurulup işi oldu bittiye getirmeden, İzmirli'nin malını İzmirli'nin faydasına kullanacak biçimde bir sonuç ortaya konmalıdır. 'Oteller şuna, araziler buna' diye kafalarında yaptıkları taksimi İzmirli'ye dayatmaya kalkmamalı, belediyelerimizin haklı talepleri göz ardı edilmemelidir."
"PARTİNİN DEĞİL MİLLETİN VALİSİ OL"
CHP milletvekilleri, Başkan Kocaoğlu'nun Hükümet'in valisi olmakla suçladığı İzmir Valisi Mustafa Toprak'ı eleştirerek, şöyle devam etti:
"Valiler mülki idarenin başıdır ve kamu otoritesini ve tüm milleti temsil ederler. Valilerden buna uygun davranması beklenir. Toprak'ın da önceliği, İzmirliler'in hizmeti en hızlı ve en iyi biçimde almasını sağlamak olmalıdır. Polemiğe giren, işleri yokuşa süren, demokratik gösteri hakkını kullanmak isteyenlere zulüm eden, gençlere bir TOMA'nın penceresinden bakan bu anlayış devlet ciddiyetine de, sağduyuya da, İzmirli'nin uzlaşma kültürüne de uygun değildir. Kendisinden bu hoş olmayan tutumunu terk etmesini, bir partinin değil devletin ve milletin valisi olmasını bekliyoruz. Aksi halde hukuk ve tarih önünde sorumluluktan kaçamaz. Valiler memurdur, bugün burada görev yapar, yarın başka yerde. Hesap verecek olan milletin vekilleridir."

ED(AÖ/AAA)